Fires de Sant Ponç i herbes remeieres

Setmana de la Fira de Sant Ponç. 

Aquesta setmana aprofitant que el dia 11 de maig és Sant Ponç i que a les fires que es fan arreu per aquesta data hi ha herbes remeieres i productes naturals hem aprofitat per conèixer les plantes que tenim a l’escola i al nostre entorn més proper, el Parc Güell.

Primer hem observat i ensumat plantes que hem anat a comprar a l’herbolari.  Hem conegut el seu nom i hem anat a explorar per un camí del parc que n’està ple. Hem vist l’espígol, el romaní, la Maria Lluïsa, la santolina … plantes amb les que es poden fer infusions, colònies i condiments pel menjar.

Plantes remeieres
Passeig pel Parc Güell

A l’escola hem trobat racons on en tenim algunes plantades, també hem descobert d’altres com la farigola, la menta i el curry.

Per arrodonir la diada hem fet un penjoll de fang amb herbes plasmades i  hem fet un berenar especial  amb pa amb mel i melmelades,  infusions de fruites, poniol, tila i camamilla, altres herbes també remeieres que coneixem més.

Fem fang!
Pa amb mel, melmelades i infusions.

Durant la setmana també hem gaudit d’una sessió de teatre especial, el Pintamúsica.

Teatre Pintamúsica.

Hem emprat els iPads i experimentat creant avatars divertits, mireu!

Fem avatars!

I hem jugat i hem fet moltes construccions.

Construccions

Espero que gaudiu molt del cap de setmana de primavera i de les fires que podeu trobar arreu.

P3, Escola Reina Elisenda VIROLAI