L’oïda

Els Grocs, els Blaus i els Liles continuen investigant sobre el cos humà amb el projecte “Som científics”. Aquesta setmana han acabat de resoldre el següent repte: Com és que hi sentim?

Des d’observar les orelles, formular hipòtesis, llegir contes, experimentar… fins a extreure  conclusions relacionant les pròpies vivències amb els nous coneixements.

El sentit de l’oïda els ha fet observar les orelles i alhora reflexionar sobre la funció que tenen. Han escoltat amb atenció preguntant-se si realment existeix el silenci. A partir del conte de “La Greta i l’orella despistada” han fet conversa verificant la importància que té aquest sentit.

Després, han exposat les seves idees prèvies sobre aquest sentit: “A dins de l’orella hi ha un tub que són com foradets”, “Tenim les venes que es carreguen de sang i hi sentim.”, “Tenim un tambor a dins l’orella i per això hi sentim. ”  “Hi ha un cargol que fa que hi sentim.”…

Per investigar, han experimentat el so creant un soundsanwich i un telèfon. Una gran descoberta ha estat conèixer el recorregut que fa el so per dins l’orella però també comprovar com es tramset el so a través dels materials!

Han gaudit molt construint aquests “instruments” que no han deixat de sonar!