Happy Summer! EI 5

Hello, families!!

Sembla mentida, però les Belugues ja han arribat al final de l’etapa d’Educació Infantil!! A English, aquest curs ha estat carregat de nous aprenentatges, nous reptes, moltes oportunitats per seguir creixent i així sentir-nos cada cop amb més confiança per parlar anglès a l’aula.

Durant els mesos freds, vam llegir el conte “Froggy Gets Dressed”, de Jonathan London, i “Sneezy the Snowman”, de Maureen Wright. Unes històries d’allò més divertides per aprendre sobre la roba d’hivern! Vam practicar el vocabulari jugant molt amb flashcards, jocs com el Kaboom!, el memory o daus i plastilina per crear les nostres peces de roba segons la combinació que indiqués la tirada.

 

 

 

Més endavant, ens vam centrar en el tema dels animals i un gran repte per davant: la creació i gravació d’unes endevinalles en anglès com a part del recull literari de Sant Jordi! Aquests són els passos que vam seguir fins a la creació d’aquest recurs:

  1. Al llarg de diverses setmanes llegim contes d’animals, com ara “The Gruffalo”, de Julia Donaldson i Axel Scheffler, “From Head to Toe”, d’Eric Carle, i “Rainbow Fish”, de Marcus Pfister. 
  2. Visionem els vídeos de “Guess the Animal” de l’any anterior i juguem a endevinar els animals.
  3.  Presentem el repte: Let’s create our own video! Però no podem fer servir els animals del vídeo que acabem de veure. Fem una llista dels animals que ja coneixem en anglès, tenint en compte aquesta condició.
  4. Dividim la classe en diferents grups i, per torns, cada grup es posa d’acord en quin animal de la llista vol seleccionar per la seva endevinalla.
  5. Treballem en petits grups buscant informació als contes, imatges i dibuixos que trobem sobre el nostre animal. Observant i indagant, amb l’ajut de la mestra, cada nen i nena construeix una frase curta que ens doni una pista sobre aquest animal.
  6. Realitzem la gravació i posterior edició del vídeo per, finalment, compartir-lo amb Virolai Petit i Virolai Reina Elisenda!
  7. La part més engrescadora: visionem el resultat final de tots els centres i juguem a endevinar en gran grup!

Aquest és el nostre vídeo, que ja vau trobar al recull literari d’enguany:

Addicionalment, des de l’àrea d’anglès també vam prendre part en el projecte d’etapa “mans”, aprenent una cançó mimada que parla sobre animals, anomenada “Five Fingers”. Per commemorar-ho, vam confeccionar un llibret interactiu que ens recordava en quin animal es transformava cada dit.

 

 

 

 

 

Tanmateix, vam treballar el conte “The Three Little Pigs” i vam gaudir d’una obra de teatre a l’escola on, fins i tot, algun de nosaltres va poder participar-hi en primera persona!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Les darreres setmanes del curs, mitjançant els contes de Pete the Cat “Pete’s Big Lunch” i “The Perfect Pizza Party”, de Kimberly i James Dean, així com molts jocs manipulatius i enfocats a practicar la oralitat en aquesta llengua, vam recordar i aprendre nou vocabulari sobre el menjar. Una de les propostes que més ens va agradar va ser confeccionar una ruleta personalitzada on cadascú va escollir 8 aliments, els va dibuixar i vam preguntar-nos entre nosaltres per saber quin menjar ens agrada o no! “Do you like fish?”, “Yes, I do!” o “No, I don’t. Yucky!!”.

 

 

 

 

 

Recordeu que podeu trobar totes les cançons que hem presentat a l’aula i més en el següent enllaç:

ENGLISH SONGS EI 5

Belugues, we will miss you so much!!! Esperem que aquesta etapa us hagi aportat experiències molt positives i que continueu gaudint amb l’anglès tant com ho heu fet a Grimm. No us diem adéu, sinó fins aviat!!

HAPPY SUMMER!!!