Cirurgians per un dia!

I és que això de la ciència ens crida i li estem “agafant el gustillo” a fer de científics! Estem aprenent un munt de coses del COR, però alguns conceptes encara se’ns escapen i ens costa entendre com funciona el nostre cos per dins. L’altre dia xerrant xerrant i recordant tot el que hem après ens vam adonar que no sabem que passa amb la sang dins del nostre cor. Sabem que surt sang neta i oxigenada per repartir-se per tot el cos i un cop esta bruta torna al cor a netejar-se. Però… si entra bruta i es barreja amb la neta… aquesta també s’embrutarà!!! Que passa dins del nostre COR? Com és aquest per dins? Teniem massa preguntes i algú va sogerir obrir un cor per esbrinar-ho! però es clar… un cor de persona és una mica difícil, així que pensant d’on podiem treure un cor semblant al nostre vam arribar a la conclusió que el d’algun mamífer com nosaltres (els animals que naixem de la panxa de la mare i bebem llet del seu pit) seria semblant, tot i que depenen de la mida de l’animal també variaria la mida del cor. I on podiem trobar cors d’animals mamífers??? algú va estar molt encertat i va dir… “a la carnisseria!!!”.

I dit i fet, els nostre desitjos són ordres i l’Anna va encarregar uns cors a la carnisseria per a investigar i esbrinar com és el cor per dins. I avui hem pogut veure un cor gegant de vaca i algun cor més petitó de xai amb pulmons i traquea inclosos, i sabeu que hem esbrinat???

Resulta que el cor està dividit en habitacions i així la sang neta no es barreja amb la sang bruta! Ara si que ho entenem tot!!! Què serà el següent???

Tot i que era una mica fastigós… hem gaudit moltíssim! Perquè a més a més hem pogut veure com s’inflen els pulmons amb la respiració! Mireu mireu…