Com és que podem fer flams al sorral?

Hola famílies, 

Fa un parell de setmanes vam presentar un nou projecte. 

Tot va començar amb un joc de pistes: havíem de trobar 8 caixes amagades pel pati. A cada caixa, hi havia un pot per fer flams i una pala per jugar a la sorra.  Tots vam anar directes al sorral i allà, després de buscar una mica, vam trobar un gran sobre amb una pregunta repte “COM ÉS QUE FER FLAMS AL SORRAL?”

 

Aquesta pregunta ens va motivar a pensar i investigar sobre aquest fenomen i, mitjançant la conversa, vam plantejar diferents idees per poder experimentar i donar-li resposta.
Després de fer diferents propostes i compartir el que nosaltres creiem o sabem, vam plantejar fer 5 safates amb diferents quantitats d’aigua i sorra. 

 

 

 

 

El primer repte va ser saber com anàvem a mesurar les quantitats d’aigua que posàvem a casa safata: amb gotes?, son molt 9 gotes?, podem tirar 9.000 gotes? amb una ampolla?
Al final vam decidir fer-ho amb gots petits.

Un cop els nens van decidir les mesures i vam tenir tot el que necessitàvem (sorra, safates i aigua), vam fer grups per experimentar les diferents situacions. Sortien els flams a les safates que no tenien aigua? Què passa quan li posem molta aigua a la sorra? Què hauríem d’afegir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després d’uns dies experimentant i provant, ens vam tornar a reunir per compartir que havia passat en cadascuna de les safates. Entre tots vam poder donar-li resposta al repte inicial i cadascú ho ha plasmat, a la seva manera, en un dibuix.

Ara que ja hem donat resposta a la primera pregunta repte, esperem amb ganes l’arribada de la següent…

Fins aviat!

La classe dels contes