Camina descalç, Sant Ponç i jocs col·laboratius a P5!

Bona tarda famílies!

La primera setmana de maig vam estar repassant i practicant numeració amb propostes de la primavera. Marietes, flors… Mireu què bé practiquem!

 

Aquesta setmana també vam estar practicant sumes de diverses maneres: sumant materials de la classe col·lectivament, amb guixos a terra… Ens ho vam passar d’allò més bé!

Aprofitant les nostres endevinalles del vídeo QUI SÓC, ens hem dibuixat a nosaltres mateixos amb els atributs o característiques pròpies que va voler destacar cada un/a d’ells/es mateixos/es. A més, també vam deixar per escrit l’endevinalla.

 

Pel seu aniversari, un nen de les estrelles, va portar un BINGO! I vam aprendre a jugar tots i totes juntes. Va ser divertidíssim!

A final de setmana vam anar a l’activitat de Camina Descalç amb els altres P5 de Virolai Grimm i Petit Virolai. Va ser molt divertit, els nostres peus van passar per camins i textures molt diferents!


Per últim, aquesta setmana vam poder tornar a engegar la proposta de “Vine i explica’m”, en què venen les famílies a explicar-nos el seu ofici i un conte. Estem entusiasmats/des amb això!

 

Per altra banda, la setmana passada va ser la festa de Sant Ponç ( festa dedicada a les herbes remeieres que se celebra des de l’edat mitjana a Barcelona l’onze de maig)! I vam fer tot d’activitats durant la setmana al voltant d’aquesta festa.

Quina sort tenir el Parc Güell tan a prop! Vam poder anar a fer una volta i olorar herbes aromàtiques com l’espígol, la maria lluïsa, la santolina, el romaní… Quina oloreta feien!!

A més a més també vam parlar sobre la utilitat d’algunes d’aquestes herbes. Vam olorar infusions i tes diferents, vam descobrir els diferents colors que tenen quan les/els posem en aigua calenta i vam parlar dels efectes que tenen quan els prenem: alleugerir mal de panxa, relaxar-nos, donar-nos energia…

També van venir els músics de Viu el teatre a fer-nos a funció del “Pinta música” a tot Parvulari. Ens va agradar molt i ens va emocionar!! Quin espectacle visual i sonor més bonic!

Aquesta setmana també hem pogut posar en pràctica els jocs col·laboratius que ens han enviat els P5 de Virolai Grimm i Virolai Petit! Vam aprofitar per baixar a la sala de psico i… a jugar en equip!

Per acabar de celebrar Sant Ponç, vam fer un bon esmorzar amb diferents infusions i pa amb melmelada de préssec i maduixa. Mmmmmm… que bo!


Esperem que us hagi agradat!

Clara i les Estrelles!