Primavera i jocs col·laboratius a P5

Bona tarda, famílies! Com esteu?

Aquesta segona setmana del tercer trimestre el grup de les estrelles vam iniciar-la creant endevinalles sobre nosaltres mateixos/es. Ho vam fer reflexionant sobre els trets identitaris de cadascú així com les coses que ens agraden: quin és el meu plat preferit o el meu animal preferit, quina és la meva pel·lícula o conte preferit, què m’agrada fer en el meu temps lliure, on m’agrada anar els caps de setmana o a l’estiu, amb qui m’agrada compartir temps… Van sortir unes endevinalles molt divertides amb les que després van fer un vídeo per poder proposar-lo com a joc a la reunió amb les famílies. Ens ho vam passar genial!

Aquesta setmana també hem estat treballant l’esquema corporal i totes les seves parts. Aprofitant el bon temps vam sortir a la terrassa amb uns guixos de colors a posar en pràctica tot el que havíem posat en comú a la conversa. Mireu quins dibuixos més bonics!

Per altra banda, hem reprès el tema de la primavera per poder continuar aprenent d’aquesta estació al llarg d’aquest trimestre. Com que trobàvem que calia donar-li una mica de color a la classe, hem creat aquests cactus només amb pintura i amb les mans! Va ser molt divertit i ens ha quedat la classe molt més primaveral i alegre!

Per acabar, aquesta setmana hem estat treballant en el Projecte 3×3 que tenim amb el P5 de Virolai Petit i amb Virolai Grimm. Aquest projecte tracta de crear uns jocs col·laboratius que enviarem als altres dos grups i rebre les seves dues propostes per nosaltres també poder jugar-hi. Aquesta setmana hem parlat del que vol dir col·laborar, hem jugat a diferents jocs col·laboratius (la cadena, relleus, transportar objectes en parelles…) per poder entendre vivencialment i posar en pràctica tot el que els infants havien associat a aquests jocs: ajudar-se, escoltar-se, parlar-se bé, esforçar-se, treballar en equip… I a partir d’això van fer propostes similars als jocs que havíem posat en pràctica. D’aquesta experiència ha sortit la proposta que enviarem als dos grups. Quines ganes de rebre les seves!

I fins aquí aquesta setmana. Esperem que us hagi agradat!

Bon cap de setmana!

Clara i les Estrelles.