Tancament de projecte, el 8M i La Granja a P5!

Bona tarda, famílies!

La setmana passada vam dedicar-nos al tancament de projecte de la Maria Sibylla Merian. Vam estar treballant en el producte final i en els seus últims detalls. Cada un d’ells i elles va fer la seva pròpia versió de l’obra “Sweet Cherry with Morpho Butterfly” de la Maria Sibylla. Mireu quines còpies/creacions més boniques van quedar!

A més a més, també vam treballar la festivitat de Sant Medir! A través de la lectura d’una notícia, fotografies i les experiències dels infants vam conèixer els detalls d’aquest esdeveniment. Finalment, vam crear un cartell d’un caramel personalitzat perquè poguessin demanar-ne aquella tarda a la festa de Gràcia.

A finals de setmana,  vam presentar a la Vella Quaresma i vam iniciar el compte enrere per les vacances de Pasqua. Per conèixer-la millor, ens hem après de memòria aquesta poesia sobre ella, amb gestos i tot! Ens encanta recitar-la amb veus divertides i diferents!

“Dos braços, set cames
nas gros, peus petits.
La Vella Quaresma
ja torna a ser aquí
amb unes ulleres,
amb un bacallà.
Cada setmana
una cama perdrà.”

Per altra banda, aquesta setmana hem començat la setmana presentant la temàtica de la granja! A través de jocs i dinàmiques, vam poder comprovar com d’experts i expertes som en els animals que hi ha a una granja i en els sons que emeten cada un d’ells. Vam descobrir noves paraules sobre els espais amb què compta, les eines que s’hi utilitzen, els objectes que hi podem trobar…

També hem treballat el 8 M, dia de la dona, a través de figures femenines conegudes pel infants (Damaris Gelabert, Frida Kahlo, Maria Sibylla, Roser Capdevila…) i d’altres no tan conegudes (Montessori, Mercè Rodoreda, Alexia Putellas, Pilarín Bayés…). Vam jugar al Qui és qui? amb les seves fotografies i ens ho vam passar molt bé! A més, vam poder reflexionar sobre les seves vides, entrebancs i professions i això ens va portar a parlar de les nostres pròpies aspiracions: Científics/ques, mestres, astrònoms/es, inventors/es, veterinaris/es… 

Finalment, hem continuat treballant vocabulari de granja amb jocs diferents: memory, pesca lletres, i dibuixant els nostres animals preferits de la granja a partir de l’observació d’imatges reals! 

I això és tot per aquesta setmana! Us esperem a la següent!

Bon cap de setmana a tothom!

Clara i les estrelles de P5.