Flors i plantes remeieres

Aquesta setmana seguim treballant la primavera hem parlat sobre les flors i hem après una endevinalla…

Tinc el vestit verd,

la cara vermella,

i em miro el camp

amb el meu ull negre.

Sabeu que és? Aquí us deixem un enllaç per esbrinar-ho!

https://puzzel.org/en/jigsaw/play?p=-M_QSWwVVj7oGnPaWeZx

 

LLEONS/LLEONES
DRACS

 

 

 

 

 

 

COETS
TIGRES

 

 

 

 

 

 

 

El dimarts 11 de maig hem celebrat el dia de Sant Ponç i per berenar hem tastat el pa amb pol·len i mel!

LLEONS/LLEONES
DRACS
TIGRES

 

COETS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La llegenda explica que, fugint dels seus perseguidors, Ponç va arribar a Barcelona i que, al veure tanta misèria i malalties entre la població local, es va posar a preparar les pòcimes amb herbes remeieres que coneixia bé, per tal d’alleugerir els dolors. Això li va fer guanyar el respecte i l’admiració de molts barcelonins que a partir d’aquell moment van començar a celebrar una fira d’herbes en el seu honor.

Com és sabut, algunes plantes tenen poders repel·lents d’insectes parasitaris i d’altres tenen efectives propietats remeieres. Hem aprofundit una mica en el tema d’aquestes i hem vist, tocat i olorat: menta, alfàbrega, julivert, farigola, orenga i salvia.

Aquest dijous amb un bon sol hem sortit a fer una passejada pel Parc Güell i hem identificat i olorat plantes com: la farigola, la salvia, l’espígol, la santolina, l’hibiscus i l’esparreguera…Després hem aprofitat per poder jugar una estona al parc amb els nostres companys/es de grau!

LLEONS/LLEONES
DRACS

 

 

 

 

 

COETS
TIGRES

 

 

 

 

 

 

 

 

Mireu quin goig que fem tot passejant pel parc i gaudint de la natura i l’aire lliure!

 

LLEONS/LLEONES

 

DRACS

 

 

 

 

 

 

COETS
TIGRES