Setmana de la música

Per celebrar que diumenge 22 de novembre és Santa Cecília, la patrona de la música, aquesta
setmana, a l’escola hem gaudit de diferents propostes musicals.

El dilluns vam assistir, in streaming, a un petit concert ofert per Virolai. El dijous vam participar en un taller amb “Boomhackers” preparat per l’Albert, el mestre de música de l’escola. Després d’experimentar amb aquests instruments de percussió, vam fer sonar un parell de partitures (podeu endevinar a quines peces pertanyen?) i vam acabar construint “màquines musicals”, una activitat creativa on era molt important tant el treball del ritme com la coordinació d’equip.

Dimarts al matí, aprofitant que estàvem concentrats, vam realitzar unes proves de comprensió i de vocabulari que ens vam exigir molta concentració i esforç. Ens ajudaran a conèixer-nos més i millorar el nostre aprenentatge.

Per concloure la setmana de la ciència ens quedava pendent una videoconferència amb Núria Salàn, Doctora en Ciència dels Materials, enginyera metal·lúrgica i professora de la UPC. Ens va fer una àgil presentació del seu currículum, ens va donar a conèixer referents femenins en el camp de la tecnologia i ens va fer veure la importància i enriquiment del treball paritari en tots els àmbits i especialment en la ciència.

Amb la Neus hem estat treballant Vivaldi amb una activitat que uneix la música i la plàstica. Escoltant i entenent la melodia de “La tardor” cadascú ha il·lustrat amb llapis de color allò que els suggeria les notes.

Dins l’ABP, aquesta setmana hem treballat el text dels Pastorets 2.0, hem conegut cadascun dels personatges que hi intervenen i l’hem acabat amb un càsting, tipus assaig a la italiana, per a assignar els papers. De la mà de la Maria Latre, tutora que els dos graus van tenir a 2n i que actualment estudia cinema, hem conegut els processos i els especialistes que participen en una pel·lícula, més enllà del treball dels actors. Ens ha fet parar atenció en la importància dels TOTS i cadascun dels departaments, etapes i funcions necessàries al llarg de tot el procés.

Com sempre, desitgem que us agradin les imatges i vídeos que us adjuntem.

Bon cap de setmana!

Per poder veure un recull de l’audició de Vivaldi, prem l’enllaç: https://drive.google.com/drive/folders/1FxVDAdTgzfo-4nx4jc_9YpK_Jmcu0j2I?usp=sharing

Per poder accedir-hi als vídeos, prem l’enllaç: https://drive.google.com/drive/folders/1Y7g-lBFHUAi8UdiUmUHGYOx64cqzfCZS?usp=sharing