Febrer nou cares té

Febrer pot ser el mes més curt del curs, però no pas el menys intens…

Començant per les proves competencials de la primera setmana, que ens han permès obtenir un diagnòstic del grau d’assoliment de les competències del conjunt de les matèries i dels àmbits que conformen el nostre currículum per adonar-nos de quins són els nostres punts forts i en quins continguts hem de seguir insistint en aquesta segona meitat del curs. També pel que fa a l’avaluació, des de les tutories individuals estem actualitzant la columna corresponent al mes de febrer del Període de Seguiment Avaluatiu 2.

Seguim immersos en els TGI. A 1r d’ESO, amb el projecte Timeline en què estem indagant sobre els orígens de la Terra, de la vida, dels homínids i de les civilitzacions. Vinculada a aquest TGI, vam fer una sortida molt interessant i profitosa al Museu Egipci de Barcelona. També, des de la matèria d’Anglès, vam anar a veure una versió de Frankenstein de la Mary Shelley al teatre. A 2n d’ESO, estem treballant en el disseny d’un nou escenari per al joc de taula Chronicles of Crime que preveiem tenir enllestit abans que s’acabi aquest mes, tot i que ens hem adonat que és més difícil del que sembla pensar un crim, perfilar els personatges involucrats, donar les pistes i delimitar els espais.

 

 

 

El 21 de febrer ha estat un dia de doble celebració. En primer lloc, hem gaudit de la festa de carnestoltes que ens van organitzar els nostres companys de Batxillerat. En segon lloc, perquè hem estat reconeguts amb un premi en la 11a edició del concurs Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme que organitza cada any l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. Enguany, la temàtica comuna era l’esport, i les alumnes de 2n d’ESO C Sofia Gimeno, Ingrid González, Berta Sanmartí i Anna Zurita han estat premiades a la categoria de 12 a 14 anys. El premi consistirà en una subscripció mensual a la plataforma Filmin i una activitat de dues hores titulada Mems o barbàrie, el potencial polític del mem, organitzada per Drac Màgic, per a tota la classe. També el programa Info K de TV3 realitzarà un reportatge sobre el concurs i farà difusió del vídeo guanyador al seu blog. El proper dimecres 25 de març serà l’acte de cloenda del concurs a les 20h a l’Espai Francesca Bonnemaison, on es projectaran les peces públicament.

Acabarem el mes de febrer amb la celebració de l’Escola Oberta el dia 28, per a la qual us esperem a totes les famílies. Hem preparat un ampli ventall d’activitats al voltant de la música amb exposicions, balls, cançons, concerts, jocs… i tenim moltes ganes de fer-vos d’amfitrions i guiar-vos per l’escola i les classes.

Us hi esperem!