Projecte “Com és que som diferents?”

Hola famílies,

Quines setmanes més entretingudes treballant per poder respondre la nostra pregunta repte “Com és que som diferents?”.

Al principi del projecte vam estar parlant que tots som diferents perquè alguns som més alts i altres més baixets, alguns tenim els ulls blaus, altres verds i hi ha nens que els tenen marrons, perquè alguns som nenes i altres nens, perquè n’hi ha alguns que tenim els cabells marrons i altres els tenen de color ros… mireu, mireu.

  • Ens vam ordenar de més alt a més baixet:
  • Ens vam agrupar en nens i nenes:
  • Ens vam agrupar segons el nostre color de cabell:

També vam voler parlar sobre els colors de la pell, ja que a la safata de colors només teniem el color carn, però… tots tenim el mateix color de pell? Vam estar mirant els diferents tons de pell que hi ha a la classe i vam voler dibuixar-nos i cadascú el va pintar amb el seu color.

Aquest treball va ser molt interessant, però un dia parlant ens vam adonar que no només som diferents per fora sinó que els nostres gustos també ens fan diferents. A uns els agrada molt el color vermell i altres prefereixen el color verd, uns gaudeixen jugant a futbol i altres jugant a fer puzles…

Per continuar investigant, la Rosi i l’Eva ens van portar uns vídeos que ens van ajudar a veure altres realitats que també ens feien diferents. Vam veure vídeos de persones que feien dibuixos molt xulos amb els peus, gent que anava amb cadira de rodes o gent que no hi veia. Així que vam voler posar-nos una mica en la seva pell i experimentar com ho feien. Ho voleu veure?

Hem après i experimentat un munt de coses i sí, tots som diferents, hi ha moltes coses que ens fan diferents. A través d’aquest projecte, hem pogut empatitzar amb totes les realitats que existeixen i treballar el respecte, la tolerància i l’ajuda cap a l’altre.