Seguim amb el PROJECTE…

Conversant conversant ens adonem que sabem la resposta ala pregunta, NO tots els animals neixen de la panxa de la mare, perquè n’hi ha alguns que surten de dins d’un ou. Parlem del pingüí, la gallina i altres aus… i fins i tot ens adonem que les formigues i altres bitxos també en posen d’ous!

Comencem a parlar dels ous, de com són i quines característiques tenen. Són rodons però no del tot, tenen una closca dura però fràgil… i n’hi ha de pollet i per menjar! Mare meva quantes coses aprenem!

Observem uns ous de gallina que ens han dut la Sílvia i l’Anna i decidim que volem obrir-los per esbrinar si hi ha pollet o no.

No hi ha pollet, és un ou de menjar diuen alguns i aprenem que dins hi ha la clara  i el rovell.

Hi ha qui creu que falta alguna cosa per que es faci el pollet. La gallina després de pondre els ous, s’asseu damunt i els esclafa, així doncs determinem que això és el que cal fer, buscar la manera d’escalfar-los i que es faci el pollet.

Ens distribuïm per grups i busquem diferents estratègies per escalfar-los. Una manteta, un barret de llana o fins i tot uns peluixos de pingüí que faran la funció de la gallina.

Què passarà?