EI5 Àligues – 3rd Term recap

Hello, families!

Aquest tercer trimestre ha passat molt de pressa, però tal i com veureu a continuació, l’hem exprimit al màxim per seguir aprenent, com sempre, mentre gaudim mitjançant joc, les cançons, els contes i tot tipus de dinàmiques actives per fomentar l’oralitat en anglès.

Durant el mes de març, abans de Setmana Santa, ens vam endinsar en la temàtica dels animals, enfocada a la identificació de característiques i descripció física, amb l’objectiu de realitzar una activitat d’intercanvi amb EI5 de Virolai Petit i EI5 de Virolai Reina Elisenda: “Guess the Animal!” Així doncs, en un primer moment vam jugar a les endevinalles o riddles: Presentem diferents animals en una imatge i en descrivim un amb 3 o 4 frases curtes, com ara “It has four legs. It lives in the farm. It has long hair. It can jump. What animal is it?”, identificant the horse en aquest cas. Va ser molt divertit!!

A partir d’aquí, vam formar petits grups als quals, mitjançant un sorteig amb la web Wheel Decide, per tal d’assegurar una varietat d’animals se’ls va adjudicar un hàbitat i un pòster amb 4 opcions d’animals a descriure, que el grup en conjunt havia de decidir arribant a un acord, votant i escoltant-se entre ells i elles. Un cop cada grup tenia el seu animal escollit, al llarg de diverses sessions vam practicar tots junts observant i intentant descriure els animals seleccionats un per un, identificant 4 o 5 característiques de cadascun amb l’ajut de recursos visuals (números, dibuixos, fotografies, flashcards,…). A la vegada, per dinamitzar les sessions i oferir propostes de diferents formats, també vam treballar a partir del conte “The Gruffalo”, de Julia Donaldson, que ens va ajudar a practicar les descripcions físiques i identificar els trets característics d’aquest monstre, com ja havíem fet el trimestre passat descrivint els nostres monstres de creació pròpia.

A poc a poc, vam enregistrar en vídeo les descripcions de l’animal de cada grup i un cop el vídeo va estar enllestit, el vam compartir amb Reina Elisenda i Petit, que també van compartir amb nosaltres les seves animal riddles. Ens va encantar visionar les propostes dels nens i les nenes dels altres Virolai!! No ens va costar gaire desxifrar les endevinalles, ho van fer molt i molt bé tots i totes!!

Podeu revisionar les endevinalles de les Àligues que es van publicar al recull literari d’enguany al següent enllaç:

GUESS THE ANIMAL – EI5 ÀLIGUES

Per celebrar la Setmana Santa o Easter, les Àligues van visionar una història curta dramatitzada per Steve&Maggie a YouTube, on es recrea un Easter Egg Hunt i s’introdueix el vocabulari més significatiu d’aquesta celebració com ara Easter Bunny, Easter egg, chick, basket, etc. Ens ho vam passar d’allò més bé cantant i ballant algunes cançons com “Easter Bunny Dance & Freeze”, o també relacionades amb la primavera, com “Spring is Here”. Abans de marxar, vam fer un dibuix màgic: Un Easter Egg amb aquarel·les al que, prèviament, hi vam pintar amb color blanc els patrons decoratius que cadascú va escollir. És clar, en un principi no es veia res… Però quan vam pintar amb aquarel·la a sobre, van aparèixer com per art de màgia els nostres dibuixos!! També vam decorar una polsera d’Easter i vam fer molts jocs en petit grup.

Després de Setmana Santa i al llarg del mes d’abril, a partir del conte “Ketchup in Your Cornflakes”, de Nick Sharratt, les Àligues van recordar alguns menjars que ja coneixien d’una manera molt original i divertida: fent combinacions d’elements! “Do you like ketchup in your bath?”, “Do you like a rubber duck in your toast?”. Per tant, vam aprendre a expressar likes & dislikes amb “I like” i “I don’t like”, a més de respondre a la pregunta “Do you like…?” amb “Yes, I do!” o “No, I don’t”.

Les cançons “Do you like spaghetti yoghurt?” i d’altres versions de Super Simple Songs ens van resultar divertidíssimes i molt útils per a practicar aquestes estructures! Com sempre, a English potenciem l’oralitat des de moltes vessants i formats. És per aquest motiu que un cop revisat el vocabulari, vam endinsar-nos en el joc en petit grup per a posar-lo en pràctica mentre ens ajudem i aprenem entre tots amb jocs com el Kaboom, tapar la flashcard amb flyswatters, jocs amb la PDI, jocs de cartes com “I Have… Who Has…?”, memorydobble, Kaboom, entre d’altres. Una de les activitats que més ens va agradar va ser crear una roda (amb paper) a la què hi vam dibuixar 6 menjars diferents i hi vam col·locar una fletxa al damunt. La fem rodar i preguntem a algun company o companya “Do you like…?” i l’aliment que ha tocat, i ell o ella ha de respondre “Yes, I do!” o “No, I don’t” i després canviem els rols, propiciant així la interacció i l’expressió oral en anglès entre nosaltres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A més a més, vam llegir el conte “Pete the Cat: Pete’s Big Lunch” i vam realitzar un dibuix per a recrear l’escena del conte en què el Pete ha preparat un sandwich gegant amb multitud d’ingredients. Cadascú va escollir els ingredients que volia, i els va explicar a la resta de companys i companyes!

 

 

 

 

 

 

 

També vam treballar els grups d’aliments i healthy food presentant la piràmide dels aliments i visionant alguns curts com “Steve & Maggie: Healthy food” i vam practicar les classificacions segons el tipus de menjar de manera col·laborativa per grups de taula.

 

 

 

 

Unes setmanes abans de presenciar l’obra de teatre “An African Adventure”, que va tenir lloc a finals de maig, vam reprendre el tema dels animals salvatges amb el que ja vam aprendre molt unes setmanes abans, per així endinsar-nos en el tema de l’obra de teatre i poder unir-nos a les cançons i diàlegs durant l’obra amb més confiança. Recordeu que podeu veure un recull de fotografies i vídeos en el següent enllaç:

AN AFRICAN ADVENTURE – EI5

Finalment, durant el mes de juny vam realitzar activitats relacionades amb el projecte que han impulsat les Belugues d’EI4 des de les seves assemblees: la sostenibilitat! Tots i totes ens hem conscienciat de l’impacte que poden tenir els nostres hàbits diaris en el planeta i per aquest motiu els nens i les nenes de la classe de les Belugues van enganxar pòsters per tota l’escola: Agafem un paper quan ens assequem les mans, reduïm embolcalls, apaguem les llums quan sortim, llencem els papers a la paperera blava, entre molts d’altres! A English, hem aprofundit una mica més en el tema del reciclatge i hem après a identificar diferents recycling bins: yellow, blue, brown and green. Amb la cançó “How to recycle” hem pogut practicar quin tipus de material llençar a cadascuna d’elles i a partir d’aquí, jugar amb diferents materials com ara uns pòsters manipulatius amb imatges i velcro. També vam llegir el conte “Look Out for Litter”, de Lisa Bullard, vam jugar a un joc per classificar escombraries amb la PDI i vam plasmar el que havíem après a un worksheet manipulatiu amb finestres, on hi vam dibuixar diferents materials dins de la paperera del color corresponent per al reciclatge, fixant-nos en els pòsters manipulatius per comprovar nosaltres mateixos les nostres eleccions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest curs ja s’acaba!! Però no us oblideu que podeu seguir escoltant les cançons que hem practicat durant tots aquests mesos clicant a en aquesta pàgina web, on hi trobareu un recopilatori tipus padlet amb enllaços de youtube.

Esperem que passeu unes fantàstiques vacances d’estiu! Una forta abraçada a tots i totes, Àligues! Us trobarem moooolt a faltar!!

HAPPY SUMMER!!! Best wishes for your next stage in Primary!!

Marga