Ens visita un Expert!

Ja fa uns dies que vam iniciar el projecte del COR i que comencem a fer-nos preguntes i voler saber-ne més! Aquest dimecres hem tingut la visita d’un expert que ens ha explicat un munt de coses que no sabíem!

L’avi de la Georgia que és metge ens ha dit que el COR és com el motor d’un cotxe, és el que fa que el nostre cos funcioni.

Ens ha explicat que el COR s’encarrega de repartir la sang per tot el cos i que aquesta sang duu oxigen i nutrients a tots els raconets del cos a través de les venes i les arteries. Quan ja no li en queda, aquesta sang bruta torna al cor a netejar-se i sant tornem-hi!

També ens ha explicat que per a que aquesta sang es mogui el COR batega i que aquests batecs són el nostre POLS, i que hi ha dues maneres de sentir-lo. Amb els dits buscant-lo al canell o amb el “fonendo”. Ens ha ensenyat com fer-ho i hem sentit els nostres cors!!!

També ens ha explicat que quan el COR es para tenim una estona per ajudar-lo a que funcioni de nou i que això es pot aconseguir amb unes compressions sobre el pit que ajuden al cor a fer la feina de repartir la sang pel cos.

Mare meva si n’hem après de coses!!! Gràcies AVI XAVI!!! ens ha encantat!