Sant Jordi a P5!

Bona tarda, famílies!

La setmana passada, la classe de P5 vam estar treballant la festa de Sant Jordi!  A partir de la llegenda, vam parlar dels castells i de les formes geomètriques que hi contenen per tal que construïssin els seus propis castells amb blocs lògics i s’inventessin el seu propi castell. Mireu que bonics!

També a partir de la llegenda, vam parlar dels personatges i ens vam confeccionar unes titelles per poder emportar-nos-les amb el castell i poder fer de contacontes a casa amb la família.

Parlant de Sant Jordi a principi de setmana, dels infants va sortir la idea que “és un dia per celebrar l’amor i els llibres”. Així doncs, vam crear una postal, estampant unes carxofes amb tempera vermella que semblaven roses, per poder regalar a algú a qui estimem molt: familiars, amics o amigues de la classe, de fora… Vam pensar paraules boniques per dir-li a algú a qui estimem i ens en van sortir de molt tendres.

Aprofitant aquesta festivitat, vam aprendre una cançó de Sant Jordi que explica la llegenda per poder cantar-la juntament amb P3 i P4 el divendres. La podeu trobar en aquest link: https://www.youtube.com/watch?v=-4wkoJ_ekBE. La classe de P5 se la va aprendre amb gestos i tot, va ser molt divertit cantar-la i ballar-la tots/es juntes.

Abans d’acabar la setmana un conte molt especial va arribar a la classe! “La princesa, el drac i el cavaller desarmat” de Joan Turu! Explica la llegenda d’una manera diferent, les diferències amb la llegenda que sabíem ens van fer pensar molt. És un llibre molt bonic!

A finals de setmana, vam confeccionar un punt de llibre per poder utilitzar a casa amb les nostres lectures. Era un punt de llibre però també era un drac! Mireu, que divertit! També vam fer unes cintes de cavallers/es, dracs i dragones i de prínceps i princeses per poder jugar el divendres al parc tots i totes juntes amb el que cada un/a havia triat!

El divendres les mestres vam preparar un petit teatre amb titelles sobre la llegenda de Sant Jordi i vam poder cantar tot P3, P4 i P5 junts/es la cançó de Sant Jordi! I per acabar el dia vam anar a berenar al parc! Quin dia més complet!

Esperem que la vostra diada de Sant Jordi fos bonica i especial.

Fins la setmana que ve!

Clara i Les Estrelles.