La metamorfosi de les papallones a P5

Bona tarda, famílies!

Aquesta setmana hem continuat treballant la metamorfosi, en relació al projecte de la Maria Sibylla  Merian. Hem confeccionat amb materials plàstics cada un dels estats fins a papallona. I ens han quedat unes creacions molt boniques!

A més a més, hem après a identificar, endreçar i escriure cada una de les seves fases: ou, erugues, crisàlide i papallona.

Aquesta setmana vam descobrir la història de l’Austin (https://www.youtube.com/watch?v=VckL2t5bCpY), un nen que va aprendre a dibuixar una papallona amb mirada científica, gràcies als consells dels seus companys i companyes i molta observació i paciència. Així, doncs, vam veure i comentar els diferents esborranys que va fer l’Austin  per poder aplicar-ho nosaltres amb els nostres dibuixos realistes partint d’una papallona.

Per altra banda, hem continuat treballant la figura de la Maria Sibylla amb un trencaclosques, la seva època amb una activitat de memòria així com les seves obres i detalls a través d’un memory creat per una nena de la classe.

Aquesta setmana hem tingut una gran sorpresa! Uns cucs de seda han arribat a l’escola i els podrem veure créixer, construir els seus capolls i convertir-se en papallones! Ens fa molta il·lusió! Els vam poder observar amb més detall gràcies a les lupes que teníem a la classe. Ens va agradar molt.

Finalment, per fi hem iniciat el préstec de contes! Vam elaborar uns punts de llibre personalitzats amb el nom de cada un i cada una i la meitat d’infants de la classe van poder  triar un llibre de la biblioteca per poder emportar-se’l de divendres a dimecres i llegir-lo a casa. Així doncs, vam parlar sobre com tractar i tenir cura dels contes.

Bona setmana, famílies!

 

Clara.