Resum del gener i inici del projecte Maria Sibylla a les estrelles!

Bona tarda, famílies!

Per fi donem per  inaugurat el blog de la classe de les estrelles!  A partir d’ara, cada setmana podreu visitar aquest espai per poder descobrir allò que hem après, creat i gaudit durant la setmana! Abans d’explicar-vos aquesta primera setmana de febrer. Us farem un resum de què hem treballat al llarg d’aquest mes de gener.

Primera setmana:

Va ser molt emocionant, plena de retrobaments i ganes de compartir. El grup de les estrelles teníem ganes de tornar-nos a veure i poder explicar-nos tot el que havíem fet al llarg de les vacances! Amb qui ens havíem pogut retrobar, què havíem menjat, on havíem viatjat, amb qui ens havíem reunit, què havíem menjat, què ens havien portat els Reis, el Tió o el Pare Noel…

Vam iniciar la setmana compartint les vivències de cada un i cada una, obrint els regals que ens havia deixat el tió i els Reis a l’escola i aprenent a jugar amb cada un dels materials. Ens van portar unes peces creatives i unes cases i ninos de colors que ens han agradat molt! Hem pogut gaudir i explorar les seves possibilitats.

Per altra banda, també vam iniciar el primer mes de l’any amb una dita… “Al gener, tanca la porta i encén el braser!”, van aprendre a escriure el nou any elaborant unes banderoles de felicitació que vam penjar a la classe. Mireu quina feinada!

Finalment, també volem compartir amb vosaltres les obres d’art que vam fer  amb culleres i pintura aigualida. Quin experiment tan divertit! Ens ho vam passar molt bé fent hipòtesis, observant, provant i experimentant amb els colors i la seva caiguda.

Segona setmana:

La segona setmana, vam donar-li la benvinguda a l’hivern!  Vam parlar del canvi d’estació, de la vestimenta i complements que el caracteritzen, dels seus colors… i també dels canvis que es produeixen en alguns arbres que veiem pel carrer! Arran d’aquesta conversa ens vam pintar mútuament les mans de color marró i… mireu  quin va ser el resultat!

Per altra banda, també vam començar a sembrar l’hort de l’escola. Als tallers d’aquella setmana, vam explicar el conte de les mongetes màgiques,  vam confeccionar-nos uns antifaços amb ornaments de verdures i vam sembrar alls, bledes, julivert, espinacs…  Vam gaudir molt!

Tercera setmana:

Al llarg de la tercera setmana, vam continuar treballant vocabulari d’hivern, vam parlar de la neu i vam experimentar amb els colors freds plegant les dues meitats d’un full on havíem estampat els colors de l’hivern amb esponges. El resultat ens va encantar! Es barrejaven entre ells i es creaven formes molt curioses i creatives.

Per altra banda, vam continuar amb els tallers d’hort: produint els cartells per les verdures sembrades, creant decoracions amb branques i llana, resolent un trencaclosques de l’hort i jugant a buscar llavors i llegums amb els ulls tancats entre la terra. Ens ho vam passar molt bé!

Per acabar, vam iniciar els tallers d’hivern! El grup de les estrelles vam poder gaudir d’una tarda plena de música i dansa a ritme de Vivaldi i altres peces musicals. Vam abrigar-nos tot cantant pel fred d’hivern,  vam escoltar i  vam moure’ns com la fina neu quan cau en calma i com la tempesta quan ressona al cel. Les pròximes setmanes ens tocarà experimentar amb les taules de llum així com amb l’escuma i els colors d’hivern.

Aquesta setmana:

Aquesta setmana, hem iniciat per fi el projecte de la Maria Sibylla Merian! Dilluns ens vam trobar una carta a la classe d’algú que ens havia deixat algunes pistes per l’hort! Aquelles pistes (un retrat, un mapa, un àudio misteriós en alemany, il·lustracions de papallones i erugues, un vaixell de paper, una lupa…) ens van fer plantejar-nos  diferents hipòtesis. Al llarg de la setmana hem anat descobrint els lligams entre aquests objectes i la vida de la Maria Sibylla. Estaven molt entusiasmats/des amb les pistes i tot el que anàvem descobrint.

Hem pogut investigar com vivien en l’època de la Maria Sibylla i també hem iniciat algunes  observacions d’insectes amb les noves lupes. A mesura que avancin els nostres descobriments us anirem compartint els aprenentatges que fem!

Aquesta setmana, al taller d’hivern, ens ha tocat experimentat amb escuma i colors freds. Ens ho vam passar molt bé explorant el seu tacte, dibuixant sobre la taula, fent experiments amb l’aigua i el colorant… Va ser una tarda molt divertida! Per altra banda, hem continuat creant amb colors d’hivern per decorar la nostra aula amb la temàtica d’aquesta estació!

Finalment, amb motiu del comiat d’una de les estrelles, aquesta setmana hem parlat de dir adeu a persones que estimem molt i de les paraules boniques. Així ha nascut el “Racó de paraules boniques” que hem creat a la nostra classe, on hem afegit totes aquelles frases que volíem escriure a l’àlbum d’aquest company perquè ens recordés sempre i per desitjar-li el millor. T’estimem molt i et trobarem a faltar!!