Els contes dels nostres noms

Els nens i nenes poc a poc s’adonen que hi ha un element format per lletres que pren moltíssima importància i que regula les situacions a l’aula: el nom de cadascú. De seguida, el nom propi comença a donar sentit al codi escrit perquè és totalment útil i es converteix en un dels signes identificadors més importants i propers. És la font de motivació indiscutible per descobrir les lletres i l’escrit.

Ha de ser, però, una descoberta plaent, a partir d’activitats que tinguin sentit com ara l’us del nom escrit en les rutines de classe o a través de jocs i activitats lúdiques.
Cal seguir un enfocament global que treballi el nom com un tot que faciliti la descoberta d’algunes lletres i la identificació del propi nom i el dels companys. Una manera de fer, també, que admeti com a vàlides les aproximacions i temptatives que facin els nens del seu nom, sense pressions perquè a final de curs tots els nens el sàpiguen escriure sinó vetllant per consolidar sentiments de seguretat i motivació que podran permetre més endavant, ja a P4 i P5, un treball més metòdic del codi escrit.

A la classe de les onades hem creat uns llibres amb els noms de tots els nens i nenes de la classe amb la seva foto amagada, això ens permet jugar amb tots els noms i poder anar comprovant les hipòtesis de lectura que poc a poc anem fent.

Ens encanta mirar-los i llegir-los!!!