Fem tortugues

Aquests dies a la classe hem començat a parlar de les tortugues i hem fet una proposta d’activitat amb pasta de sal. Fer una tortuga amb volum. La pasta de sal l’hem feta amb sal, farina i aigua, una de sal, una i mitja de farina i anar tirant aigua fins que ens queda una massa espesa, també se li pot afegir unes gotes de colorant per a fer-la més atractiva o pintar una vegada seca.

Primerament vam proposar un contacte amb la massa i vam oferir elements naturals i motlles i altres estris per modelar-la, imprimir textures…

I després de tota aquesta experimentació lliure i joc vam proposar fer una tortuga Tula per emportar a casa. Vam parlar del cos de les tortugues i de com el podíem representar amb volum… van acabar sent tot “boletes”, la vam muntar i deixar assecar.

Ens van quedar molt maques i ens les vam poder emportar a casa!

Després vam provar de dibuixar-la en pla, en vam parlar, després vam fer proves a la pissarra i finalment ens vam atrevir a fer-la al full… La vam pintar amb aquarel·les i la vam enganxar en un fons de color blau amb onades que ja havíem fet abans.

I així de maques ens han quedat!