Un dia de P-3 a Virolai Petit

Un dia a l’escola de Virolai Petit, aquest any que ja fem P-3, és tota una aventura.  Cada dia hi ha alguna cosa nova, experiències amb companyes i companys que no esperàvem, ens fem grans, aprenem i sobre tot ens ho passem molt bé. ( Tot i que en algun moment hem de compartir una joguina i ens costi una mica, o hem d’esperar el nostre torn,…Però això segur que ens fa créixer!)

Bé doncs, encara que hi hagi novetats a diari, hi ha algunes rutines establertes a l’aula que ens ajuden a estar més segurs, a saber què s’espera,  què passarà… i això ens permet estar més tranquils i ens calma. Són els hàbits i les rutines. Molt importants per aquestes edats.

En primer lloc, quan arribem, cada nen i nena ens traiem la jaqueta i la cartera i ho posem al nostre calaix, deixem l’ampolla d’aigua i la carmanyola de l’esmorzar al seu lloc, i els dilluns també ens encarreguem de guardar el nostre llençol.  Ho fem sols, tot i que encara hi ha algú que es despista una mica, però és molt important que mica en mica ens anem fent càrrec i responsabilitzant-nos de les nostres pertinences.

 

Després fem una mica de joc lliure

I fem el “bon dia” on expliquem les activitats del dia, parlem del dia que és, del pas del temps, de si hi ha algun nen o nena que no ha vingut a l’escola… També aprofitem per si algun de nosaltres té alguna cosa important a comentar o, simplement, té ganes d’explicar alguna cosa als companys.

Desprès de fer l’activitat que toca, rentem mans i … ” a la una fem una rotllana, a les dues fem una rotllana i a les tres… la rotllana ja s’ha fet” i ens disposem a esmorzar la fruita que hem portat de casa

Després de beure aigua, fer pipi, rentar-nos de nou les mans … sortim al pati, durant aquesta estona juguem al sorral, amb tricicles i motos, amb rodes, amb trens, pintem amb guixos a la pissarra o al terra, correm… Quan acabem recollim el material entre tots, de vegades encara ens costa una mica però poc a poc ho anirem aconseguint.

Després tornem a fer una rotllana per explicar-nos què ens ha agradat del pati, què no, com ens ho hem passat, amb qui hem compartit l’estona, resolem els petits conflictes que hagi pogut haver-hi.

Després iniciem un altre proposta d’activitat, poden ser propostes de caire més cognitiu, sensorial, expressió corporal, psicomotricitat fina, gruixuda…

L’hora de dinar esdevé un moment important del dia, cada infant va al lavabo, renta mans, cantem el menú i baixem al menjador.

Quan acabem de dinar recollim el nostre plat de les postres, el tovalló i el got deixant-lo en el lloc corresponent.

Pugem a la classe i després de passar pel lavabo i tornar a rentar-nos les mans ens traiem les sabates per fer la migdiada. De vegades ens costa però mirem de descansar i no despertar el son dels altres companys i companyes.

Ens despertem de forma relaxada, amb música, recollim el nostre matalàs i ens esforcem a posar-nos les sabates, fem un pipi, bevem aigua i triem una proposta tranquil·la que tenim preparada per anar esperant als altres, plastilina, contes, encaixos…  o sortim al pati, de vegades a dalt amb material de psicomotricitat i motos, bicis…  de vegades al sorral…

 

 

 

 

 

 

 

Finalment a l’hora de marxar tornem a fer la rutina del lavabo i mans, agafem la nostra ampolla d’aigua, la posem a la cartera i agafem i posem la jaqueta i motxilla, és hora de berenar i marxar a casa, el nostre dia a l’escola s’ha acabat!

Fins demà Onades!