Recitació

“La poesia és pintura que parla i la pintura poesia muda” (Simmónides de Ceos 556-468 ac)

A l’escola sempre s’ha valorat l’educació artística com una forma per conèixer-nos i entendre tant el nostre entorn, com a nosaltres mateixos. Educar la sensibilitat tot escoltant música,  observant obres -tant d’artistes com dels companys de l’escola- o llegint poesia, entre d’altres, són activitats que anem treballant.  A recitació, cada setmana, llegim, copiem, recitem i, entenem el sentit de la poesia i amb les nostres il·lustracions expressem què ens han fet sentir.

 

 

 

 

Per crear cal tenir referents. Cadascuna de les poesies seleccionades de diferents autors (Joan Maragall, Lola Casas, Joana Raspall, Miquel Martí i Pol…) ensenya als nens i nenes a apreciar la bellesa de la poesia i, alhora, anem introduint poc a poc conceptes com ara l’estrofa, el vers, la musicalitat i recursos com ara la comparació, la repetició i la metàfora.