Premi Pilarín Bayés

Aquest curs l’escola torna a participar al Premi Pilarín Bayés. Enguany arribem a la divuitena edició d’un concurs que té per objectiu transmetre l’estima pels contes i fomentar la lectura i l’escriptura. Cada any l’organització proposa una temàtica diferent que permet treballar i reflexionar els participats sobre valors, elements i situacions importants per la nostra societat. La Mediterrània, els llibres, la crisi, l’esport o la diversitat han estat els temes centrals d’altres edicions. Aquest any els alumnes d’educació primària del país que vulguin participar han d’escriure una història relacionada amb el confinament.

Les bases del concurs permeten participar-hi individualment o en grup. Cicle mitjà hem preferit crear un conte per cada una de les tres classes. Inventar i redactar una història entre setze o disset persones no és senzill, però ha estat una tasca molt divertida i enriquidora.

 

 

 

 

D’entrada vam estudiar l’estructura i els elements que ha de tenir un conte. Sabem que es divideix en tres parts; inici, desenvolupament i desenllaç. Cal definir bé els personatges i fer la tria dels protagonistes. És important escollir l’argument bàsic de la història i fer una seqüenciació de l’acció adequada.

 

 

 

 

Ja tenim els tres contes acabats i aviat els podreu llegir. Esperem que us agradin!