Dictat de benvinguda

El dictat és un recurs pedagògic que utilitzem regularment a cicle mitjà. Habitualment fem dictats preparats, nens i nenes ja dominen les rutines per treballar-los i saben que cal llegir-los amb atenció, copiar-los i fixar-se en les paraules més complicades.

 

En canvi aquesta primera setmana de trimestre hem fet un dictat no preparat. Teníem dotze globus, que simulaven grans de raïm, penjats a la pissarra. D’un en un, els alumnes feien esclatar els globus i llegien la frase que estava amagada dins. El text ens explicava la tradició de les dotze campanades, això també ens va servir per recordar una de les nits més especials de les vacances de nadal.

 

 

 

 

 

 

Normalment associem els dictats al treball de l’ortografia, però és una tasca molt completa que també és útil per treballar altres aspectes. Millorem l’atenció, enriquim el vocabulari, exercitem la memòria, treballem la cal·ligrafia i practiquem la comprensió auditiva. Com podeu comprovar els dictats són uns exercicis molt complets i d’una gran rendibilitat lingüística.