Calendari d’Advent

Dimarts vam obrir la primera finestra del calendari d’advent. Fa molt de temps que a l’escola fem aquesta activitat que grans i petits gaudim durant el mes de desembre. Tot i que és una tradició molt antiga que s’utilitzava per contar els dies que faltaven per Nadal, nosaltres ho enfoquem d’una altra manera i ho desvinculem de la religió.

 

 

 

 

 

Cada dia una persona diferent obre una finestreta i llegeix en veu alta l’activitat del dia. Són propostes col·lectives que serveixen per treballar la cohesió de grup i que a l’equip de mestres també ens són de gran utilitat per observar com actuen els alumnes en situacions menys reglades.

En un moment del curs on habitualment hi ha molta càrrega de feina, aquestes activitats lúdiques i divertides, són molt necessàries. De moment ja hem fet la teranyina de les coses bones, el puzle conjunt, el globus i “Headband”. 

També tenim el calendari d’escola que compartim amb totes les classes. Cada dia un grup diferent s’ocupa d’obrir una finestra. Dins hi trobem els valors en què es basa el nostre projecte educatiu. Ara que s’acosta Nadal és una bona oportunitat per recordar-los i treballar-los a l’aula. Fins ara hem “destapat” la paciència, la humilitat i la tolerància.