A la classe dels Colors, una de les primeres curiositats que ens va sorgir va ser: Com es fan els caramels? Aquest interès ens va portar a fer un experiment per intentar crear els nostres propis caramels. Per fer-ho, vam utilitzar ingredients que pensàvem que es podrien convertir en caramels, com diferents tipus de fruita. Vam provar d’esclafar i congelar els ingredients per veure si aconseguíem que se solidifiquessin com un caramel.
Un cop preparats, alguns caramels els vam tastar i d’altres els vam voler embolicar amb papers de colors que teníem a l’escola. Tanmateix, el resultat no va ser exactament el que esperàvem: el gust era de fruita congelada i la textura no s’assemblaven gaire als caramels que coneixíem. A més, els que estaven embolicats es van desfer fàcilment.
A partir d’aquesta experiència, va sorgir una conversa a la classe sobre si els caramels són realment un aliment saludable. Això ens va portar a elaborar una llista d’aliments que creiem que podien ser saludables i, amb aquesta informació, vam construir la nostra pròpia piràmide alimentària, classificant els aliments segons la seva importància per a una dieta equilibrada.
Per conèixer millor els nostres hàbits alimentaris, vam decidir registrar en una taula la fruita que mengem per esmorzar i analitzar quanta fruita portem a l’escola. Amb aquestes dades, vam elaborar una estadística per veure quins hàbits tenim i quina quantitat de fruita consumim.
Així, aquest projecte, que va començar amb una simple curiositat sobre els caramels, va evolucionar cap a una reflexió sobre els hàbits alimentaris saludables, i ens va ajudar a entendre millor la importància de seguir una dieta equilibrada.