Ens fem preguntes: Com és que cauen gotes de l’espelma?

Com sovint passa quan és l’aniversari d’algú cal bufar l’espelma.

Però…

Com és que cauen gotes de dins l’espelma?

Arran d’aquesta pregunta ens vam començar a qüestionar el perquè i a partir de la observació vam comença a compartir les nostres hipòtesis. calia comprovar-les, així que vam participar en diverses sessions d’experimentació per tal de treure conclusions construint l’aprenentatge tots junts.

Una de les primeres preguntes que ens vam fer per poder iniciar els nostres experiments va ser: com podem encendre l’espelma? Necessitem foc!

Casualment l’espelma que teníem era blanca però algunes gotes eren liles. Això ens va fer qüestionar d’on sortia el color: Potser el blanc de l’espelma i el vermell del foc feien el lila de les gotes! això cal comprovar-ho! Potser amb plastilina…

 

 

 

Creiem que l’espelma està feta amb plastilina i aigua…, o potser amb cera? Vam decidir primer si amb plastilina era possible. I necessitàvem el ble.

Vam comprovar si qualsevol corda ens servia com a ble i vam comprovar que no tots els materials cremen igual!

Per apagar l’espelma teníem clar que calia fer vent i que la força que féssim podia apagar l’espelma o fer-la ballar.

Un matí vam fer tallers del buf molt divertits i que ens van fer descobrir i qüestionar més coses!

Hem corroborat que la força del nostre buf té un efecte diferent sobre els elements però hi ha altres maneres d’aconseguir vent.

Els nens i nenes han escrit un missatge a la llibreta viatgera per demanar-vos elements que puguin produir vent. Ens ajudeu?