Visita al CRAM

Una de les activitats del nostre projecte sobre les Tortugues ha estat una visita al CRAM al Centre de recuperació d’animals marins del Prat de Llobregat.

Allà hem conegut al Dani, el nostre guia que ens ha ensenyat i explicat un munt de coses sobre les tortugues. Ens ha parlat dels tipus de tortugues que hi ha al nostre mar, el Mediterrani, també ens ha ensenyat la tortuga llaüt, que es la més gran de totes.

Hem anat seguint pistes que ens han anat portant per diferents parts del centre.

També ens hem trobat amb un gran tauró blanc, el Dani ens ha explicat unes quantes coses dels taurons…. uauuuu quina por!

I hem anat a una sala on hem fet un simulacre de salvament, el Dani ens ha ensenyat què hem de fer si ens trobem una tortuga malalta o ferida a la platja.

El primer que ens ha explicat és que hem de trucar al telèfon d’emergències, el 112 i explicar-ho per a que vinguin els veterinaris del CRAM a ajudar-la.

Hem posat uns cons per deixar-li espai i que no s’espanti perquè hi hagi gent massa a prop.

Quan hem arribat li hem tret la xarxa de pesca que tenia enredada al seu cos

i també la corda amb el bidó.

Hem mullat una mica a la nostra tortuga per a que estigui millor.

Li hem donat alguna cosa de menjar… segur que fa molt que no menja res.

Hem escoltat el seu cor, a veure com bategava.

També li hem tret una mica de sang per veure si tenia alguna malaltia.

Li hem donat un medicament per curar-la.

Quan ens hem assegurat que la tortuga estava bé del tot l’hem agafat entre uns quants amb molta cura de no fer-li mal, sense tocar-li les aletes i l’hem girat cara el mar. Així la tortuga podrà fàcilment anar cap a l’aigua.

Quan hem deixat la nostra tortuga al mar hem tornat a conèixer les que estan allà.  Hi ha un hospital amb unes petites piscines on estan les tortugues que acaben d’operar i que estan més delicades.

I sabeu què? en aquests pots estan els objectes de plàstic que han trobat dins les tortugues… si, si… Quan llencem coses al mar, o al terra, o als rius posem en perill a les tortugues i a altres animals marins.

És per això tan i tan important que vigilem molt amb les deixalles que generem.

Després hem anat a conèixer altres tortugues del centre, unes ja estan curades i preparades per tornar a casa seva, el mar. D’altres no podran tornar mai, potser perquè han quedat massa ferides per poder nedar bé, potser perquè mai han pogut aprendre a viure al mar i  no sabrien… Llavors, si no poden tornar es queden al CRAM on les cuiden molt i molt bé!

 

 

 

 

 

 

 

Després de la visita hem anat a dinar a un parc molt maco que és a prop, ens ho hem passat molt bé!