Psicomotricitat

L’estona de psico és un moment que ens agrada molt! Gaudim dels companys, de l’espai, del nostre cos i del moment.

La psicomotricitat els ajuda a desenvolupar-se en l’àmbit social, motor, emocional i cognitiu. És per això que el joc tindrà un paper fonamental, ja que a través de l’experimentació poden conèixer-se millor a ells mateixos, gràcies a la interacció dels altres. També a assumir les possibilitats de cadascú, així doncs, per a tenir una autoimatge positiva d’ells mateixos i a desenvolupar la seva autonomia, per tant, el desenvolupament emocional. A més, fonamentarà la socialització, la relació entre tots i totes a partir d’unes pautes acordades entre el grup.

Per a fer-ho sempre seguim la mateixa pauta (una nova rutina que els hi va molt bé). Seguint l’activitat psicomotriu d’Aucouturier, per tant, el joc espontani, fem els diferents rituals:

  • Ritual d’entrada: En el qual recordem la normativa establerta i estirem.

  • Desenvolupament de l’activitat: Moment d’experimentació i el joc lliure.

  • Ritual de sortida: Fem una rotllana per a compartir sensacions.