Celebrem la Setmana de la Ciència!

I aquesta setmana li ha tocat a la Ciència. La veritat és que qualsevol excusa és bona per a fer activitats diferents, divertides i on a través del joc i l’experimentació… descobrim un munt de coses noves!

Aquest any li ha tocat el torn al SO, i aprofitant que el dimecres teniem música… l’Albert ens ha fet un taller on hem començat a descobrir i parlar dels diferents sons de la música, les notes musicals. I sabeu com ho hem descobert? Amb ampolles i aigua! si si, “sona” estrany oi? doncs ha estat genial! Mireu:

Resulta que la mateixa ampolla amb diferent quantitat d’aigua… sona diferent!!!

A més a més, per a que fós més fàcil d’entendre, l’Albert també va portar uns tubs de diferents mides que feien també sons diferents!

Però la setmana de la Ciència no va quedar aquí! i el dijous… l’Anna ens va preparar una súper sessió per a experimentar amb ell. Instruments musicals, caixes de música, pots de iogurt, potets que feien sorolls diferents… sense dir-nos res ens va deixar jugar i experimentar i en acabat vam xerrar de tooot allò que havíem descobert! I ens vam adonar que havíem après moooltes coses, més de les que ens pensàvem!

Ens vam adonar que les campanes feien sons diferents i que tenien els mateixos colors que els tubs que havia dur l’Albert i que les peces d’un dels xilòfons. Així que vam arribar a la conclusió que cada color equivalia a la mateixa nota musical.

Vam descobrir que el sol viatja a través del fil i que ens podem sentir tot i estar lluny!

I que el so de les caixetes de música és més fort si estaven sobre la taula que a l’aire.

Ens va fer molta gràcia descobrir també que si ens fixàvem en els diferents sons d’aquests potets… n’hi havia de repetits, així que es tractava d’un memori musical.

L’arbre musical ja el coneixíem, però és molt divertit sentir el diferents sons que es produeixen segons la mida i el pes de les boletes.

I tocar instruments… sempre és divertit!!! Fins i tot quan provenen del món natural…

Ja estem desitjant tornar a fer-ho tot!!!