Projecte “El cos”: Com cuidem el nostre cos?

Seguim aprenent un munt de coses sobre el nostre cos, aquesta vegada hem volgut donar resposta als pares que ens han preguntat com podem cuidar el nostre cos?

Primer de tot hem parlat de la importància d’una bona alimentació, quins aliments podem menjar cada dia i quins no, per estar sans i forts. El Pau ens ha portat la piràmide alimentària i hem pogut jugar a col·locar cada aliment a la franja corresponent:

També hem parlat de la higiene, com ens hem de rentar les mans a l’escola, treure els mocs, etc. El Telmo ha portat el conte “Para nada sucias” i hem iniciat conversa sobre els microbis, bacteris i virus.

Ara tenim més clar que mai que ens hem de rentar molt bé les mans amb aigua i sabó per evitar contagis i posar-nos malalts, així que ens rentem les mans a consciència, fregant cada un dels dits, ungles,…

La Mia també ha compartit el seu conte, l’hem explicat i hem parlat de la importància de rentar-se bé les dents després dels àpats:

També hem jugat amb els puzzles del cos humà que han portat la Laia, la Noa i el Ferran:

Ens agrada molt mirar contes i anar descobrint coses de nostre cos:

com l’Aleix que ens ha portat uns pulmons fets a casa per veure com s’inflen al

respirar:

La Valentina ens ha portat un conte del cos humà i hem explicat on tenim el cor i l’hem volgut escoltar amb el fonendoscopi de metge:

També hem vist com són els ossos a través de les radiografies i el Luca ha fet un treball a casa:

La Kaira ens ha explicat que tenim articulacions i ho hem comprovat amb el nostre cos i amb el que ha fet de paper a casa:

Moltes gràcies per totes les aportacions! Estem aprenent molt!