Un final de trimestre ben artístic

Les darrers setmanes del primer trimestre, els nens i nenes del Cicle Superior de primària vam desenvolupar molt la nostra competència artística.

Els alumnes de 5è van representar la tradicional Obra de Nadal juntament amb els nens i nens de 3r de primària. El gruix de la feina de preparació de l’obra de teatre de Nadal es va realitzar a dinàmica. Primer vam llegir l’obra i vam repartir les escenes que pertocaven a cada classe. Després vam fer un llistat de personatges i vàrem decidir quin nen/a faria cada personatge. Va ser molt important entendre que tots els personatges eren importants i que cadascú tenia el seu moment per a brillar i ser el centre d’atenció.

Al principi cada classe assajava la seva escena independentment, però els darrers dies ja vam començar a unir totes les escenes, era molt important tenir clar els vestuaris de cadascun, l’atrezzo que havíem de posar i treure en cada moment… ja que en total, comptant també els nens de 3r, vam pujar a l’escenari més de 100 alumnes!!

La representació ens va sortir molt bé i els alumnes de tota la primària van respectar molt la nostra feina, estant atents en tot moment i aplaudint molt al final de l‘actuació. A més a més, vam estar molt contents de poder fer l’actuació en un escenari tan professional, amb una tarima enorme, uns micròfons ben moderns i uns focus de colors que ambientaven molt bé les escenes.

All-focus

Pel que fa la cantata de Nadal de 6è, els mestres de música ens van donar el repertori del concert. Ens va agradar moltíssim i els professors van ser molt amables perquè van incloure-hi una cançó que vam proposar nosaltres mateixos. Primer vam assajar les cançons per classes i els darrers dies ja vam començar a assajar les dues classes de 6è conjuntament. Finalment, vam fer tres assajos generals amb els alumnes de 4t i de 2n més els instruments (piano, bateria, guitarra i baix). Va ser molt excitant veure com tot anava prenent forma!

Abans de fer el concert de Nadal a l’escola vam estrenar-nos a la residència d’avis SAR, al costat del Parc Güell. Va ser molt intens cantar per a la gent gran i veure com s’emocionaven amb les nostres cançons. Després vam anar a cantar al Reina Elisenda i, a canvi, els nens/es de 6è d’aquesta escola ens van representar Els Pastorets, una obra que ens va encantar. Finalment, el dia de la cantata, estàvem tots molt nerviosos, però un quan vam pujar a aquell escenari tan bonic i vam veure aquella gentada, vam cantar amb més ganes que mai i ens vam sentir grans artistes!