Ja hem acabat el 1r trimestre!

Ja hem acabat el 1r trimestre!

Un primer trimestre d’adaptació i acomodació on hem experimentat moltes coses noves i ens agradaria compartir-les amb vosaltres.

Volem explicar-vos que a 1r hem acabat d’afiançar les sumes a través de les operacions i dels problemes, entendre com utilitzar les sumes per resoldre un problema és molt interessant, ens agrada raonar i això ens ajuda a agilitzar la ment. També hem introduït el concepte de la desena, la recta numèrica i poc a poc la resta.

Per altra banda, els de 2n, hem anat una miqueta més enllà, treballat conceptes una miqueta més complexes com per exemple la suma portant-ne, entendre el concepte de desena i d’unitat i la manera d’agrupar-les per tal de preparar-nos per la resta portant-ne.

A 1r hem estat practicant el singular, el plural, els signes de puntuació com ara el punt, la coma, els dos punts… Això ens ajudarà a que els nostres textos s’entenguin més i estiguin millor escrits. Ja sabem diferenciar el que és un nom propi i un nom comú i que els propis comencen amb majúscula. Tant a 1r com a 2n seguim treballant dia a dia l’escriptura i la lectura, considerem que agafar l’hàbit de llegir cada dia és fonamental i un dels plans de millora de l’escola. Tot això ens donarà riquesa de vocabulari  i per tant podrem expressar-nos millor. Engeguem amb els dictats cosa que ens fa molta il·lusió i ho estem fent molt bé.

 “Agus i els monstres” ! Quin llibre més terrorífic i divertit que ens estem llegint els de 2n, ens està encantant, l’Agus ja és com de la família, compartim, molts moments amb ell. La mestra llegeix en veu alta posant veu als diferents personatges, que divertit! . Aquest modelatge ens ajuda a respectar els signes de puntuació, i a vegades llegim entre tots i totes.

Aprenem a entendre bé el que llegim fent una posta en comú després de la lectura o amb  les comprensions de text.

Molts dels dictats, les lectures o les expressions escrites estan relacionades amb els projectes que fem, d’aquesta manera treballem els conceptes amb metodologies diferents i aportacions que ens fan aprendre els uns dels altres.

I la nostra tan esperada estona de  ROBÒTICA… els de 1r hem introduït les figures geomètriques: el quadrat i la rodona, l’angle recte i la noció espacial sabent identificar la dreta i l’esquerra. A 2n ho compliquem una miqueta més amb el triangle i amb reptes més complexes com ara circuits amb els nostres robots Probots que ens posem els uns als altres.

La PROGRAMACIÓ ens encanta, i al igual que a robòtica, els de 1r treballem amb app’s  el tema espaial i fem històries amb el Toontastic ,i a 2n ja estem utilitzant  l’Scratch junior contextualitzant-ho amb el projecte del Sistema Solar.

Per acabar us parlarem dels ESCACS; moment en el qual la nostra concentració i l’estratègia juguen un gran paper. Pensar… calcular…moure! Tot amb el suport del nostre professor i expert en escacs Tom, que ens ajuda i ens assessora sempre en llengua anglesa.

Ens trobem en un moment  i un entorn ple d’ímputs que ens fan viure el dia a dia amb molta emoció i amb ganes de seguir aprenen amb tot i de tothom.

SEGUIM…