Continua la vida al cicle…

Ja estem a finals de novembre, veient el nadal molt a prop, organitzant activitats pròpies d’aquesta època de celebracions…

Seguim treballant amb els PROJECTES que vàrem començar al principi de curs.  Els nens i nenes de tercer estem investigant sobre els paisatges que ens envolten, fent-nos preguntes i compartint experiències de les quals traiem moltíssima informació que ens va guiant en el camí que va agafant el nostre projecte….

Parlem de les excursions que hem viscut en família, de les rutes que més ens han agradat, dels pobles que més ens agraden…Parlem dels paisatges naturals i els transformats, de la vegetació d’aquests paisatges, del clima, del seu relleu… Hem fet un mural que ens ha fet compartir els nostres coneixements sobre què són els paisatges naturals o canviats per l’home.

Els nens i nenes de 4t seguim amb el nostre projecte AIXÍ ES FA  dels sectors de treball i explotant la nostre part més creativa estem fent productes que puguin millorar en algun sentit el funcionament del dia a dia de l’escola. Som veritables inventors! Estem investigant, mesurant i fins i tot hem anat  d’excursió a la fàbrica DANONE… estem aprenent molt sobre el procés d’elaboració d’un producte.

Seguim en la confecció dels nostres objectius del PLA PERSONAL, a mida que avança el curs som més conscients dels nostres objectius i dels nostres reptes i juntament amb alguna activitat d’autoconeixement anem avançant en el nostre pla personal. Ara aviat, ens tocarà avaluar-nos i fer les nostres valoracions per veure en quin punt estem i què necessitem fer per continuar avançant.

Seguim compartint amb els nostres companys de cicle els Espais d’Aprenentatge, on ja tenen molt clar el funcionament i cada vegada són més autònoms. El dijous a la tarda quan sona la música ja tots sabem a quin espai hem d’anar. Ara ja hem acabat la primera seqüència didàctica, ja hem passat la primera ronda i tot just aquesta setmana hem començat amb un nou espai. Hem començat omplint la rúbrica inicial i estem molt emocionats creant instruments, cantant paraules, deixant volar la nostre imaginació creant un artefacte volador, creant màquines simples amb Lego, creant històries amb tauletes i tocant instruments.

Amb l’ajuda del JUMP MATH els nens i nenes de tercer estem consolidant la suma, la resta, anem fent sèries i càlcul i ara començarem amb el concepte de la multiplicació i la suma repetitiva. Des de taller de mates anem reforçant d’una manera més vivencial tots els conceptes i ara estem treballant les monedes, preparant-nos per fer de botiguers!

Els nens i nenes de quart consolidem la resta portant-ne i el valor posicional i comencem a “repartir”. Ja controlem perfectament las sèries.