La vida al cicle continua…

    I seguim… Ara que ja estem ben adaptats i amb les dinàmiques ben adquirides seguim aprenent per continuar creixent!

En els TALLERS DE MATEMÀTIQUES, a primer, estem treballant la desena. En petit grup i amb els blocs lògics podem, partint de les unitats, comptar desenes i saber a quin número correspon. També hem aprofitat per mesurar-nos i pesar-nos.

En els TALLERS DE LLENGUA seguim treballant l’escriptura en petit grup i anem introduint les normes ortogràfiques. Ens ajuda a anar agafant agilitat i confiança.

A segon estem fent i descobrint problemes i estratègies per resoldre la resta. A més a més, ja estem investigant i descobrint com resoldre restes portant-ne, ens encanta aquest repte!

Estem molt motivats amb els nostres PROJECTES. Els de primer amb el projecte “Qui som?”. Estem aprenent moltes coses de nosaltres mateixos i dels nostres companys/es. Ens hem descrit, hem conegut la història de quan vam néixer, ens hem pesat i mesurat, hem reflexionat molt sobre els nostres punts forts i aquells que podem millorar i, així, de mica en mica, ens anem coneixent cada vegada millor.

Els de segon estem immersos en investigar i resoldre preguntes sobre l’ESPAI. Estem coneixent tota la història del món, des de que no hi havia res de res fins ara i, amb les tauletes, programem històries amb l’scratch. Hem après l’origen del nom dels dies de la setmana, hem conegut les constel·lacions, hem vist com impacten els meteorits a la lluna i hem fet un experiment per veure-ho, també hem après curiositats de cadascun dels planetes del Sistema Solar. i tot això ho hem fet amb l’ajuda dels companys, treballant en parella, coneixent les habilitats qeu cadascú aporta als petits equips de treball. A més a més, el proper dia 9 de desembre visitarem l’Agrupació Astronòmica de Sabadell per veure el Sol amb un telescopi gegant i anar contextualitzant tot allò que hem après.

Aprenent des dels seus interessos més propers afavorim la motivació dels nens i nenes per a adquirir els aprenentatges de manera més significativa.

I així… mentre passen i aprofitem els dies ens acostem al Nadal!