Les Science a CS

Aquest mes de novembre els projectes multidisciplinars STEAM (Science Techno Energie Arts and Maths) ens estan fent gaudir d’allò més. 

A 5è estem treballant l’energia (què és, tipus, fonts d’energia, etc.) amb el llibre digital Science Bits. Després de conèixer tots els continguts necessaris per a dur aquest projecte a la pràctica, aquestes darreres setmanes hem començat a construir el nostre producte final, anomenat “Marble Run”. 

En grups hem dissenyat i ara estem construint un sistema per fer circular una canica. Però no és tan senzill com sembla! Ens hem d’entendre amb el grup de companyes, hem de prendre decisions entre totes, hem hagut de decidir conjuntament un disseny previ i, com sempre que es posa en pràctica una idea, avançar gràcies al procés d’assaig-error. 

A 6è estem treballant els éssers vius  (què són, funcions, tipus, etc.) relacionat amb el projecte d’autoconeixement “Virolai Mars School” d’ABP. L’objectiu que ens hem proposat és donar resposta a les preguntes que van anar-nos sorgint en relació amb el planeta Mart i els éssers vius. 

A més a més, el projecte va començar amb un petit repte, agrupar-nos lliurament i decidir el tema a treballar. I es que no és tan fàcil com podria semblar! Vam començar amb una bona planificació, després amb la recerca d’informació amb base científica i, finalment, ara estem consultant les nostres investigacions amb la Sandra, l’Adrià i el Quique, tres professors de secundària molt experts en la matèria.

No us oblideu de seguir llegint-nos al bloc. El mes que ve us parlarem d’altres projectes i de les sorpreses de Nadal. Fins aviat!