Projecte del nom d’aula a Parvulari.

A Educació Infantil, on les feines estan molt globalitzades i els aprenentatges giren al voltant d’un tema, sovint ens permet fer “treball per projectes”.

Els Projectes responen a la necessitat de saber i a l’interès per aprendre. No és tan important el que s’aprèn (producte) com el camí que es fa (procés): fer-se preguntes, tenir curiositat, discriminar entre allò que sé i allò que m’agradaria aprendre, buscar informació de manera autònoma o amb l’ajut dels adults (pare, mare, mestres…), resumir-la i explicar-la, relacionar-la amb altres aprenentatges o amb vivències anteriors.
Aquest primer trimestre a les aules de segon cicle de parvulari hem treballat al voltant de tres projectes que donen nom a les aules:
 – P3 els Gats
 – P4 els lleopards
 – P5 les girafes.
En el procés que s’ha seguit els infants dels tres grups s’han fet moltes preguntes sobre les característiques, vida, hàbitat, alimentació dels animals… Han formulat les seves hipòtesis i han extret les seves conclusions. Han experimentat amb aprenentatges relacionats amb la vessant lingüística, matemàtica, creativa i plàstica d’una manera globalitzada  i han gaudit, fent camí  per “aprendre a aprendre”.
 
Aquest interès ha permès elaborar uns productes finals a cadascun dels grups que hem pogut compartir amb diferents cursos de la Primària, que han quedat bocabadats de tot el que hem après i de com els ho hem explicat.
P3, P4 i P5 Reina Elisenda Virolai