Visita a l’escola de la guàrdia muntada.

Aquest matí els nens i nenes de P5 i 1r hem pogut gaudir d’una visita ben especial. A les 10h puntuals han entrat per la porta del nostre pati de sorra dos policies de Barcelona a cavall. Eren la guàrdia muntada.

L’origen de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona es remunta a l’any 1856, amb una comesa doble: d’una banda, la funció policial que li caracteritza, i per una altra, oferir escorta i rendir honors a la ciutat, a les seves autoritats i personalitats.

Primerament els Policies Jordi i Pablo ens han presentat el seus cavalls: El Fenicio i l’Hèrcules. A més a més, ens han explicat quina és la seva feina de policies i com cuiden i viuen els seus cavalls.

Hem après moltes coses, com ara:

  • Són 35 policies d’aquesta unitat. Normalment per Barcelona podem veure entre una i dues patrulles patrullant per les platges, parcs o carrers grans. A l’anar a cavall aquets policies poden veure molt millor què passa al seu voltant.
  • Cada policia té un cavall assignat. El cuida, entrenen junts per patrullar molt millor per la ciutat, el dutxen i raspallen. Cada cavall té la seva quadra, amb aigua i menjar.
  • Els cavalls mengen vuit vegades al dia! hem pogut veure el pinso, els cereals i l’herba que prenen a les seves quadres.
  • Hem pogut tocar una ferradura de veritat. Hem vist que estava feta de ferro i tenia forma d’una “U”. L’Hèrcules i el Fenicio en portaven a les seves peülles per protegir-les.
  • Un cavall pesa uns 500kg aproximament, igual que tots els infants junts d’una classe!

Esperem veure-us ben aviat pels carrers de Barcelona!

 

 

P5 i 1r de l’escola Reina Elisenda Virolai.