Començament de curs a Cicle Superior

Cicle Superior va començar el curs amb l’emoció de ser un any més grans i la  il·lusió del retrobament amb les amigues i els amics.

Ja ha passat el primer mes d’escola i durant aquest període ens hem pogut anar coneixent una mica més, com som nosaltres i també conèixer més coses dels nostres companys i companyes amb totes les activitats, jocs i debats que hem realitzat en el Projecte d’Autoconeixement.

Aquest és un projecte que pretén ajudar a que  els nois i noies es coneguin una mica més a ells mateixos i siguin capaços de reconèixer els seus punts forts i aquelles coses que poden millorar.

El projecte va començar a principi de curs amb dos centres d’interès diferents. A 5è la finalitat ha estat crear el nostre propi monstre. Un monstre que ens representi, que ens descrigui com ens veiem, com som i crear-ne un entre tota la classe que defineixi el grup en general.

Sabeu que el curs vinent obrirem una nova escola a Mart? A 6è l’objectiu del projecte ha estat presentar una sol·licitud a la NASA perquè ens crei androides idèntics a nosaltres perquè estudiïn allà.

Els dos projectes, tot i tenir dos enfocs diferents, han tingut un objectiu comú i les activitats proposades han estat similars adaptant-les per les edats de cada curs.

Hem fet el joc de les cadires no competitiu, un interessantíssim debat socràtic, un Kahoot per conèixer millor els nostres gustos i preferències on tots guanyàvem, hem portat tres objectes que ens descriuen, hem fet algun test de lògica matemàtica i alguna enquesta de caràcter personal, una descripció de com ens veiem.

Com a part del projecte també hem anat de convivències. Quina gran experiència, com ens hem conegut, ens han felicitat per l’ordre a les nostres habitacions… Què bé hem fet les coses i què bé ens ho hem passat. Han estat unes convis fantàstiques!!!

Hem aprofitat aquest projecte per anar pensant i redactant el nostre Pla Personal, els objectius que ens proposem per millorar aquest curs i què i com  hem de treballar per aconseguir-los.