Un curs per endavant!

Hem començat un nou curs ple de novetats!! Sobretot pels companys/es de 1r de primària, afrontant un canvi d’edifici i un nou grup. Els de segon ara… són els grans de la planta i han fet molt bé d’amfitrions.

El darrer mes al cicle ha estat centrat en el Projecte d’Autoconeixement: un projecte en el qual intentem que tots els nens i nenes aprofundeixin en ells mateixos i siguin capaços de reconèixer els seus punts forts i aquelles coses que poden millorar.

Per treballar la seva autoimatge hem fet moltes activitats pensant i reflexionant: amb quins companys els hi agrada més estar, dibuixant-se ells mateixos, descrivint-se i també aprenent què pensen els seus companys d’ells mateixos.

Per iniciar aquest projecte va ser ideal marxar de “convis”! Conèixer-nos més entre nosaltres en un àmbit que no és l’escola també és important. Van descobrir noves amistats, però mai deixant de cuidar les que ja tenien.


Totes aquestes experiències personals ens serveixen ara per anar elaborant el nostre Pla Personal, el document a on cadascú tindrà els seus objectius d’aquest trimestre. Aquest, anirà avaluant-se des de l’escola amb els alumnes, i també des de casa amb la família, segur que treballar tots a una ens ajudarà molt!

Els de 1r aprofitaran aquest projecte per seguir-lo ampliant i així formar el projecte trimestral: Qui Som? 

Els de 2n en canvi estan investigant si pot haver-hi vida més enllà del nostre planeta i treballant l’espai, el sistema solar i l’univers. 

Aquest mes també ha començat una de les coses que més ens emocionen al cicle: els ESPAIS D’APRENENTATGE!! Aquest curs amb algunes novetats molt interessants.

Els diferents espais es poden triar de manera lliure, cadascuna de les sessions els alumnes escullen a on volen estar al llarg de tota la tarda. L’experiència està sent molt positiva, ja que el fet de ser lliure elecció els motiva molt i ens permet conèixer les seves inquietuds i interessos. Hauran d’anar autoregulant-se per tal de poder conèixer totes les propostes.

Com us hauran explicat, els diferents Espais d’Aprenentatge que tenim aquest curs són:


◦ El cafè dels dimecres: espai relacionat amb el joc simbòlic, el treball de la lectoescriptura i el llenguatge matemàtic amb les monedes.


◦ Hi havia una vegada…: espai basat en la narració de contes, la representació de petites obres teatrals i la caracterització dels diferents personatges.


◦ Construïm: espai on es treballaran conceptes matemàtics bàsics a través del joc, el material manipulatiu i les construccions.


◦ Experimentem: espai basat en el mètode científic a partir de diferents experiments que estimulen la curiositat i la imaginació.


◦ El taller de l’art: espai en el qual es treballen diferents propostes plàstiques a través de diferents tècniques.


◦ Activa’t!: espai que consisteix en desenvolupar la capacitat de moviment corporal a partir de diverses activitats.

 https://youtu.be/DDpdJGR0uc0

I amb tota aquesta informació, ens acomiadem fins la nostra pròxima entrada al Bloc i ben segur quetornarem amb moltíssimes més novetats i experiències fantàstiques!!