La barreja de colors

Alguns nens ens han portat informació sobre els tipus de colors, com es formen, la classificació segons si són freds o càlids, … i, davant de tot això, hem volgut comprovar la creació dels colors a partir dels colors primaris (una nova paraula que també hem conegut).

Doncs bé, hem fet la prova i… davant dels colors vermell (magenta), groc i blau hem anat fent hipòtesis. Cada cop que provàvem combinacions ens hem preguntat sempre què podia passar. Si sortiria un color o un altre, si quedaria un color fred o càlid, més fluix o més fort. També que, si els posem per ordre i fem una petita combinació entre vermell-groc, groc-blau i blau-vermell, ens quedava l’ordre de l’Arc de Sant Martí: vermell, taronja, groc, verd, blau i lila.

També ens hem anat preguntant: i el rosa, com es fa? I el blanc? I el lila fluix…? I si els barregem tots, què passa? Poc a poc ho hem anat descobrint… però… què difícil respondre a totes aquestes preguntes!! Algunes hi hem trobat resposta, amb algunes altres continuarem investigant…

A més, en alguna ocasió no ens ha sortit com nosaltres esperàvem però també hem après que dels errors i de la prova acabem descobrint noves coses.

Aquesta activitat els hi ha servit per a formular hipòtesis, recrear-les i corroborar el resultat. Tant sigui tal i com esperàvem com no ha estat una via nova d’aprenentatge.