Els cargols

Fa uns dies els nens i nenes de la classe del Sol es van trobar un cargol que s’arrossegava pel vidre de la finestra. Aquest fet els va generar curiositat i alhora vam tenir una conversa tot preguntant: Què sabeu dels cargols? Quan surten? Els pagesos els hi agrada tenir cargols?…

La Maria i la Lucía ens van portar informació i ens van explicar molt bé com són els cargols, què els hi agrada menjar.. però sobretot els hi agrada la pluja! Ho vam lligar i vam parlar sobre el sol, el canvi d’estació…

També, el Nil, el Marc i la Jordina ens van explicar un munt de coses sobre els cargols: com s’arrosseguen, quan surten, les parts del cargol… Ho van fer molt bé!

Després de tota la informació…l’Hugo i l’Àlex ens van portar cargols a l’aula! Entre tots van decidir cuidar-los. Abans de tot però, van pensar que haurien de tenir una casa amb forats perquè els cargols puguin respirar. També, seria convenient posar-hi terra, ficar-hi fulles d’enciam o col per menjar i mullar el terrari perquè tinguin humitat. Finalment, hi van posar els cargols que es diuen: bomber, griset, petitet i llefis.

Ens estem tornant uns experts dels cargols.. Així que ara tindrem cura d’aquests i continuarem investigant i observant més sobre aquests animalons.

Fins aviat,

la classe del Sol