El Joc en la primera infància.

El joc, i en especial lliure, quan és espontani, no controlat pels adults, és una de les activitats més importants per el desenvolupament dels nens. Els petits de la Llar, els infants de la classe de Les Campanetes, es diverteixen i aprenen jugant. Coneixen i mouen cada part del seu cos. Es miren les mans, es toquen els peus, seuen, es giren, s’incorporen, caminen… Cada nou objectiu aconseguit és l’estímul per buscar nous reptes.

Tot just comencen a caminar, i ja practiquen diverses maneres de fer-ho: de puntetes, fent equilibris, fent saltirons… Jugant exploren amb curiositat cada objecte del seu entorn, toquen, observen, remenen…
Si observem els infants, podem comprovar que a mesura que creixen, juguen de manera diferent, hi ha una gran evolució del joc en tot el desenvolupament infantil.

 

Per últim, jugant es relacionen amb altres nens i amb el món que els envolta per assolir les habilitats socials que necessitaran a la vida adulta: saludar, demanar ajuda i oferir-la, escoltar, mirar, enfadar-se, fer les paus…