Jocs Cooperatius a l’Europa

Aquest matí hem pogut participar a la trobada que ha organitzat el grup de mestres d’educació física del districte. Ens hem trobat ben d’hora al Camp de l’Europa amb l’Escola Montseny i l’Escola Farigola per compartir una estona divertida i distesa jugant cooperativament.

El joc cooperatiu no es basa en la competició. No hi ha guanyadors ni perdedors, simplement cooperació, ajuda, empatia, esforç col·lectiu per tal d’aconseguir un objectiu comú, guanyem o perdem tots. Són un bon recurs per tal de generar actituds solidàries, promoure situacions en els quals es regulin els conflictes de forma col·lectiva i millorar l’ambient de grup.

Com que no hi ha guanyadors ni perdedors desapareix la por al fracàs i al rebuig, associats als jocs competitius i sorgeixen actituds d’empatia, solidaritat, comunicació assertiva, i sobretot alegria.

En 10 estacions hem pogut provar els esquís solidaris, l’escala de barrots col·laborativa, el trancaclosques d’ampolles, l’erugueta, el paracaigudes, les bitlles amb tubs,… Fem un balanç molt positiu d’aquest matí lúdic.