Treballem els hàbits.

A la Llar d’infants, la higiene és un dels hàbits més importants del dia. És l’estona del canvi de bolquers, rentar mans i cara… ja que als infants els agrada estar nets per sentir-se bé. És el moment perfecte per establir una relació més personalitzada amb cada criatura. Tot i ser un moment on l’educadora té un paper més actiu, el protagonista n’és l’infant. És molt important la comunicació amb els nens i nenes a través del gest, la paraula i la mirada. Abans de començar explicarem el que anem a fer, i anirem anticipant les nostres accions per tal que no es trobin sorpresos per cada moviment nostre. Com per exemple: “ara traurem els pantalons i descordarem el body per canviar el bolquer ”….. o “posem sabó i rentem manetes”….També els podem anar parlant de les seves sensacions: “ t’agrada estar net?” o “ ja sé que les tovalloletes estan una mica fredes” etc. És important que el moment sigui tranquil i relaxat i a mida de les possibilitats de cada moment evolutiu podem demanar la col·laboració del infant dient-li : “aixeca les cametes per poder netejar-te be”, o “ freguem les manetes i netegem la cara”,” ara ens eixuguem”
Tot i de que és un acte rutinari, cal donar-li una gran importància ja que és repeteix diverses vegades al llarg del dia. Durant aquesta estona, hem d’aprofitar per establir una relació personalitzada, ja que aquest intercanvi emocional entre l’adult i l’infant li donarà seguretat i confiança per descobrir el mon que l’envolta.