Projecte: Cuidem el mar!

Els nens i nenes de P4 aquesta setmana hem iniciat el Projecte: Cuidem el mar!

A partir de la visualització d’unes imatges del mar per prendre consciència del que hi podem trobar. Ens hem començat a plantejar dubtes i inquietuds: perquè hi ha bosses que semblen meduses? Perquè hi ha taps de botelles al mig del mar? I, el que més ens ha preocupat és:  els animals marins poden confondre la brutícia dels humans amb el seu menjar?

La Sílvia (la nostra mestra en pràctiques), ens ha portat una tortuga feta amb “gomaeva”, per tal de mostrar-nos de què s’alimenten les tortugues. Hem pogut veure com és el seu interior, dins hi hem trobat cinc taps de plàstic. Entre tots hem pensat que cada dia de la setmana li podem treure un, i així la curarem.

A més a més, durant tota la setmana hem fet moltes activitats.

 • Hem gaudit de contes molt bonics.
 • Cadascú ha creat el seu fons marí amb pintura i molts materials per poder imaginar i reproduir un mar amb animals i plantes ben diferents!
 • Hem gaudit d’una tarda de racons i hem après, compartit jocs i experiències molt divertides:
 1. Racó d’experimentació: aigua, sorra, animals marins, petxines, pedres… una taula on poder crear, imaginar i jugar!
 2. Racó de seriacions amb elements del mar: pedres i petxines de tota mida.
 3. Racó de quantificar: un joc amb volum, per crear, imaginar, quantificar, identificar i reconèixer els números i la seva quantitat, tot passant-ho molt bé!
 4. Racó del memory amb imatges del mar: un joc on no només ens concentrem per a buscar parelles, sinó que també ens ajuda aprendre les regles i les normes a seguir per a poder jugar, treballem la frustració i alhora treballem la percepció, l’atenció i la memòria.
 5. Racó del domino amb imatges del projecte.
 • A psicomotricitat em gaudit d’un matí de joc i moviment on hem pogut vivenciar amb tot el nostre cos i companys i amb molts materials la vida al mar. Hi havia nens que eren pirates i anaven amb vaixell! D’altres amb barques! N’ hi havia que eren animals marins… la imaginació no té límits en aquestes estones.
 • Per acabar la setmana, hem gaudit d’una tarda de diferents propostes experimentals per a poder acabar d’aprendre mitjançant l’experimentació amb diferents materials.
 1. SURA O S’ENFONSA
 2. PINCES I TAPS
 3. PALS I GOMES
 4. CULLERES I TAPS DE SURO
 5. ANIMALS CONGELATS, – COM ELS PODEM DESCONGELAR?

Com podeu comprovar els Pagesos hem gaudit de valent tot aprenent moltes coses a través del treball en equip, fent hipòtesis, comprovant, provant…etc. Som uns futurs biòlegs, científics i millors persones des de que hem compartit aquest projecte de: Cuidem el mar!

 

P4 Escola Reina Elisenda Virolai.