La Capsa de les Cançons

 

rbt
rbt
btr
rbt
btr

A la classe de Les Campanetes, ens agrada molt la música i que ens cantin cançons, una manera molt divertida i que desperta molt la curiositat i el interès dels infants és La Capsa de les Cançons: es tracta d’una capsa gran, atractiva a la vista dels infants, i a dins aquesta capsa hi posem una sèrie de capsetes més petites on al seu interior hi haurà un objecte relacionat amb la cançó a la que fa referència: cançó del lleó (el titella d’un lleó), la cançó de l’elefant (un elefant), la cançó de l’esquirol (un esquirol)… i així amb cada una de les cançons.
Per dur a terme la activitat es important que els infants estiguin relaxats i centrats per a poder gaudir-ne.
Els infants es seuen en semicercle, i la mestra presenta la Capsa de les Cançons. Després, va traient les capsetes i presentant-les als infants: les capses petites, millor si són totes de diferents mides, formes i colors, ja que així, amb el temps, arriben a relacionar la capsa amb l’element que hi ha a dins. D’aquesta manera treballem la memòria dels infants i la seva retenció.
I presentant una capsa darrere d’una altra, anem cantant cada una de les cançons. L’hem de cantar entonant de forma correcta, i fent la mímica de cada cançó. Amb el temps, els infants relacionen la cançó amb la seva mímica.