Per créixer sans i forts… Uns bons hàbits saludables!

Durant aquests dies hem estat investigant sobre els hàbits saludables… Hem dedicat tot un projecte a descobrir-los, entendre’ls i posar-los en pràctica!!

És així, que primer de tot, ens vam qüestionar: què són?

I és que són tot un conjunt de rutines i pràctiques que ens ajuden a cuidar-nos, i per tant, a créixer més sans i forts. Però quins són?

Doncs nosaltres, tot buscant i rebuscant pel pati, en vam trobar sis:

  • Menjar una mica de tot.
  • Descansar bé.
  • Seure bé a la cadira.
  • Mantenir una bona higiene (rentar-se les mans, dutxar-se i rentar-se les dents).
  • Fer esport.
  • Beure aigua.

Un cop els vam tenir tots, vam anar dedicant una sessió per a cadascun d’ells…

El de la higiene, per exemple, el vam treballar a través de publicitat existent per tal d’acabar fent un cartell nosaltres mateixos per a casa nostra. I així, sempre podrem recordar-ne la seva importància. En canvi, pel que fa a l’esport, vam estar llegint i informant-nos sobre les indicacions que la Generalitat ofereix per als nens i nenes i vam posar-les en pràctica al pati. Totes dues, van ser propostes engrescadores!

Per últim, volem explicar-vos com vam treballar tot el tema de l’alimentació. Com que ja sabíem que els de tercer ho havien estat treballant al llarg del primer trimestre, vam pensar que els podríem demanar ajuda… I és així que ells ens ho van venir a explicar. Una tarda, vam organitzar-nos en grups barrejats amb tercer, i cada grup treballava un tema diferent, per exemple: la piràmide dels aliments, la freqüència amb que podem menjar els diversos tipus d’aliments, què vol dir una alimentaicó saludable, les parts de l’aparell digestiu…

Ens ho vam passar d’allò més bé!! Vam poder gaudir de l’aprenentatge alhora que fent-nos amics dels companys més grans… A més, per als de tercer també va ser una experiència enriquidora! Ja que van haver de preparar-se tot el que ens van explicar…