La mimosa ja ha florit!

Els nens i nenes de P3 al gener vam baixar al pati gran a veure l’ametller que començava a florir i hem anat fent el seguiment fins ara que ja està ple de flors.

Ens va agradar tant l’experiència que hem volgut sortir al barri, als carrers del voltant de l’Escola, per veure si trobàvem arbres de mimosa.

Primer a la classe hem buscat fotos de com era per internet i hem estat parlant de les seves característiques per saber exactament que era el que havíem de buscar quan sortíssim a passejar. Fent conversa alguns nens de la classe han comentat que quan fan el camí d’anada i de tornada a l’escola en veuen una a un carrer molt a prop.

Així que hem decidit sortir a passejar amb els ulls ben oberts per veure si trobàvem la mimosa. Buscant,  mirant, observant, de baixada, n’hem trobat alguna de lluny per la part de dalt de les cases i també ens hem trobat amb un parell de tarongers i llimoners!

Però l’objectiu era arribar a l’arbre que hi ha a la cantonada del carrer Marianao  on deien els companys que hi havia una mimosa molt gran.

Finalment, baixant pel carrer l’hem acabat trobant, ens ha fet molta il·lusió, ens hem aturat davant i l’hem observat des de sota de ben a prop i hem vist les seves petites i allargades fulles de color verd i les milers i milers de boletes grogues.

Com que som molt valents hem anat a picar a la veïna de la mimosa a casa seva i per sort en aquell moment hi era i ens ha obert. Li hem demanat si ens podia donar una branqueta per la classe i ens ha dit que si però com que des del pati de casa seva no arribava ha sortit amb l’escala i les tisores de podar i ens ha regalat un branquilló per cadascun de nosaltres i una branca molt gran per l’Escola.  Hem estat tan agraïts que li hem dit que tornaríem i li regalaríem un dibuix d’una mimosa fet per nosaltres.

Finalment, quan hem arribat a l’Escola hem anat classe per classe ha donar un trosset de mimosa.

Ha estat una experiència molt enriquidora perquè a més no ens esperàvem trobar a la veïna de la casa i molt menys que ens en donés un tros a cadascú de nosaltres.

La setmana vinent farem un arbre de mimosa entre tots i dibuixarem sobre paper la nostra pròpia mimosa tenint en compte tot el que hem aprés.

P3 Classe dels bombers