Treballem les emocions!

És molt important que a l’aula es desenvolupi el llenguatge emocional i que es treballin les diferents emocions mitjançant diverses activitats.

Aquesta setmana hem iniciat una nova: el mural de les emocions.

Es tracta d’un mural on hi ha una sèrie de sobres i capsetes. A cada sobre o capseta hi ha maneres de sentir-se: tranquil/tranquil·la, trist/a, alegre, enfadat/enfadada, il·lusionat/il·lusionada…

És imprescindible tenir consciència de com ens sentim per a poder treballar-ho bé. Hem parlat de les diferents emocions i ens quins moments ens podem sentir així.

Després, qui ha volgut ha comentat exemples de moments en els que es va sentir trist o trista, enfadat o enfadada, alegre, etc.

Amb una mica de música, ens hem començat a situar en les diferents emocions. Cadascú tenia una fotografia seva (amb el cos dibuixat i una fotografia de la cara) i l’hem anat posant a l’emoció que hem volgut.

També s’han tractat temes com l’amistat, l’empatia o la superació. Alguns han volgut parlar de com es sentien en aquell moment i entre tots hem intentat cuidar a aquells que hem vist i ens han explicat que estaven nerviosos o una mica tristos.

Ha sigut una bona eina per parlar sobre les seves emocions i hem vist que tenim llibertat per expressar-les.

Cada matí ens posarem al sobre de com ens sentim, i durant el dia veurem si l’hem de canviar o no. El més important és que prenguem consciència de les nostres emocions, empatitzem amb la dels altres i ens cuidem.

I és que parlar de les emocions en permet sentir-nos millor. I així mica en mica creixem interiorment i amb els altres.

2n Reina Elisenda Virolai